​Юрій Бобер: «Я ніколи не будував і нікому не дозволяю будувати бізнес на крові»

Кандидат у народні депутати від Житомира Юрій Бобер сьогодні зустрівся з журналістами.

Він презентував свою програму з якою йде до виборців.

Підтримати Юрія Бобра прийшли члени його команди – серед них є депутати, громадські діячі, координатори київського євромайдану. Вони ручаються за морально-професійні якості кандидата і звертаються до житомирян із закликом проголосувати за нього на позачергових парламентських виборах, які відбудуться в Україні за місяць.

Юрій Бобер 5 років очолював територіальне управління Держгірпромнагляду Житомирщини, тобто відповідав за контроль за дотриманням підприємствами області умов та техніки безпеки праці.

Навіщо Юрію Бобру депутатство й що він з ним зробить? Вкладе всі зусилля, фаховість, досвід на користь міста, чи займатиметься особистим збагаченням?

Так ось, що ми почули від Юрія Бобра, спілкуючись з ним.

Він йде в депутати Верховної Ради, щоб на тому рівні боротися за інтереси житомирян й мати для цього більше повноважень, ніж є у нього зараз. А мотивує йти до цієї мети природня чутливість до несправедливості й бажання з нею боротися, допомагаючи тим, хто у цьому має потребу. А зважаючи на те, що країна загрузла в корупції, допомогти реально можна лише змінивши систему, кинути виклик беззаконню й здолати його спільно з командою однодумців.

На шляху до реалізації цієї мети Бобра супроводжує представник ГО «Центр Захисту Майдану» Андрій Виговський. Він каже, що вищезазначений кандидат принципова людина, що свідчить ініційоване Юрієм Бобром створення Наглядової ради з протидії корупції в органах Держгірпромнагляду.

«Корупція – це єдине, що зробило Україну державою, в розвиток якої неможливо вкладати кошти. Революція Гідності стала наслідком прагнення українців скинути корупційний зашморг. Юрій Бобер жодного разу не був помічений в корупційних діяннях, різного роду дерибанах, участі в схемах вимивання державних коштів», – сказав Вигівський.

Зі слів Виговського, учасників майдану влаштовують особисті якості Юрія Бобра як людини, адже він «працьовита, дисциплінована людина».

«Його допомога євро майдану на перших порах була підпільною, адже якби встояв режим, він зазнав би переслідувань. Але разом з цим, ризикуючи, ця людина допомагала робити Революцію Гідності», – розповідає про Бобра Вигівський.

Юрій Бобер у 2001-му році створив і до сих пір очолює благодійну організацію «Центр соціально-економічного розвитку Житомирщини», який нині надає допомогу 48,5 тисячам жителів області, які не в достатній мірі отримують від держави соціальний захист.

Зі слів Юрія Бобра, діяльність цього центру прозора. Однак, ця організацію широкому загалові маловідома. Чому так?

«Я людина відкрита, але не настільки, щоб видавати бронежилети під спалахи фотокамер. У мене таке бачення благодійності – якщо ми допомагаємо людям, то залік буде у Господа Бога, а не в піар-ефекті перед виборами», – каже кандидат.

За час функціонування цього фонду, його тричі грабували. «Жодного розкриття по цих справах немає. На жаль, у попередніх влад був принцип: «Хто не з нами, той проти нас», тому ми весь час зустрічалися з перешкодами збоку влади, хоча й робили добрі справи», – розповідає Юрій Бобер.

Благодійна організація, про яку йде мова, займається адресною допомогою потребуючим. 

Підтримує, щоб депутатом Верховної ради від Житомира став Юрій Бобер і представник центральної ради сотні майдану Олег Книш (Великий). Каже, жодного молодого, професійного, ініціативного депутата в Україні з часів Кравчука не було, тому й виник Майдан Гідності, як інструмент зміни системи, щоб до влади в Україні змогли прийти люди кращої якості, які б здолали корупцію.

«Тому оцінюючи передвиборчу програму Юрія Бобра та результати його роботи на посаді начальника Держгірпромнагляду Житомирщини, ми вирішуємо підтримати цю людину, адже його досягнення і якості це: порядок, відповідальність, зменшення виробничого травматизму по області в 2-3 рази», – каже Книш.

А ось Юрій Ткаченко, депутат Житомирської міської ради підтримує Юрія Бобра, бо він, на переконання Ткаченка, фахівець.

“Набридло, коли державою керують водії, куми. Ці люди нічого країні не приносять, окрім хабарництва. У результаті, держава декларує, що піднімає соцвиплати, допомагає людям, а насправді, коштів у бюджеті на це немає. Тому треба обирати на виборах нових людей – фахівців, які не піаряться, не роблять зі своїх вчинків піар-акції, а діють так, як підказує їм серце”, – каже Ткаченко.

– У вас є програма розвитку Житомира? Які основні тези Вашої передвиборчої кампанії? – запитали журналісти у Юрія Бобра.

Відповідь кандидата:

«Тези моєї передвиборчої кампанії такі:

– Європейський рівень життя земляків;

– Подолання корупції;

– Наведення ладу в Житомирі;

– Люстрація судової гілки влади;

– Вимоги до кадрів: моральність й фаховий рівень.

Моя робота тісно пов’язана з життям і здоров’ям людей – це промислова безпека. Наша діяльність спрямована на попередження травматизму, щоб в сім’ю з роботи повертався здоровий батько, здорова мати. Працюючи на цій посаді, я побачив, що промисловість в нашій області занедбана, а основною причиною трагедій й каліцтв на виробництві є соціальна безвідповідальність керівника, якого неможливо притягти до відповідальності, бо він все скидає на головного інженера.

Сьогодні на Житомирщині 85% виробничників в погоні за наживою не вкладають кошти в безпеку й умови праці на підприємствах. Саме тому я і йду в депутати Верховної ради, щоб на законодавчому рівні ініціювати зупинку цього свавілля.

Інтереси підприємства не мають бути вищими за життя людей.

Я ніколи не будував і не дозволяю нікому будувати бізнес на крові.

Першим моїм законопроектом буде закон про відкликання народного депутата. Я вважаю, що якщо обрана місцевою громадою до парламенту людина не виправдовує покладених на неї зобов’язань, забуває про округ, нічого не робить для його розвитку, має бути наявний для застовування інструмент відкликання громадою такого представника.»

Юрій Бобер запропонував всім кандидатам-мажоритарникам Житомира підписати угоду про чесні і прозорі вибори без фальсифікацій, підкупу виборців, використання брудних технологій.