Житомирській “Батьківщині” Яценюк не зашкодив

Житомирська “Батьківщина” не особливо постраждала в кадровому плані від рішення Арсенія Яценюка йти на вибори окремою партієї.

Про це під час прес-конференції у Житомирі сказав голова ЖОО ВО “Батьківщина” Віталій Француз.

Від повідомив, що “Батьківщину” на Житомирщині покинули всього 4 члени, один з яких – Руслан Годований, який особливо відомий на поприщі зміни партій.

“Партія не повинна бути авторитарною – ніхто нікого силою не тримає. Час йде, все змінюється, люди приходять  – одні залишаються, інші йдуть. Щодо переходу з партії в партію тієї чи іншої людини, оцінку мають давати виборці, суспільство”, – сказав Француз.

Голова Новоград-Волинської районної організації “ВО “”Батьківщина” підтвердив, що в районі всі члени “Батьківщини” залишилися в строю.

По Житомиру від “Батьківщини” балотується Людмила Янушевич, голова Богунської райради міста, надійний однопартієць. Очевидно, що великих коштів вона не зможе витратити на виборчу кампанію, тому очікувати від неї засилля біг-бордів, піар-акцій не доводиться. Однак, вона заявляє, що має принципи, позицію, якій не зраджує, досвід роботи в державній службі й якщо виборцю такі якості до вподоби – у них є можливість її підтримати.

Під час прес-конференції говорили також і про зруйновану систему підготовки держслужбовців в Україні й на Житомирщині.

Зі слів Француза, радянська система передбачала фахову підготовку кадрів для держслужби – людину спочатку помічали за її ініціативні прояви, далі дивилися, чи є вона порядною, чи може приймати рішення й нести відповідальність, доручали керівництво низовою ланкою, а далі, як все складалося – відправляли на навчання, після чого на державну службу приходив вивчений фахівець з досвідом й відповідним стержнем. 

А зараз доходить до того, що єдиним критерієм призначення на посаду стає, чи стояла ця людина на Майдані. Та й не хочуть йти реальні ініціативні люди на держслужбу, адже там маленька зарплата й забюрократизованість, а “хлібні” місця купуються, або призначаються не за професійністю, а за квотним приципом. 

Цього не повинно бути. Саме тому “Батьківщина”, вустами очільника Житомирської обласної організації обіцяє у разі приходу до влади підвищити якість кадрів в органах державної влади.

Щодо прийняття закону про особливий статус деяких районів Донецької та Луганської областей, лідер «ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко наполягає на тому, що голосування за Закон 16 вересня за зачиненими дверима та в таємному режимі, після Революції Гідності – це повний абсурд.

Як зазначив голова обласної партійної організації Віталій Француз, це питання є вкрай складним, адже в нас поховали вже понад 70 військовозобов’язаних, більше 100 людей пропало безвісти: «Ми одна з не багатьох областей, де мобілізована велика кількість людей. В той час, як у великій столиці в надцять разів менше. У нас, мабуть, не знайдеться людини, яка б виступила не за мир. І я за мир. Тим не, менш вибори в один тур не принесли миру, прийняття законів також не зупинило того, що сьогодні відбувається перегрупування, бойовики штурмують аеропорт. Мені не вкладається і в голові, як цей Закон буде співвідноситися з Конституцією».

Так, в обласній організації обурені і забороною ЦВК проведення референдуму щодо вступу України в НАТО. «Ми взяли участь у зборах ініціативної групи та разом з Юлією Тимошенко віднесли до ЦВК документи, як це складно не було. Їх прийняли. Вступ до НАТО забезпечить мир на нашій землі», – сказав голова ВМГО «Батьківщина молода» Євген Блощинський.

Голова облорганізації Віталій Француз зауважив, що це недопустимо – віднімати у людей право визначатися, як себе захищати, посилаючись на судовий позов політика, який представляє партію абсолютно проросійського спрямування. Таким чином «Батьківщина» розпочинає збір підписів за проведення референдуму.

Центральне фото: Житомир. інфо.