“Житомиртеплокомуненерго” витратить 6 млн. грн. на переоснащення найбільшої в місті котельні

Комунальне підприємство “Житомиртеплокомуненерго” Житомирської міської ради витратить 5 млн. 636 тис. 315 грн. (з ПДВ)  на переоснащення котельні на Жуйко.

Про це пише “Вісник державних закупівель”.

Здійснюватиме реконструкцію київське Товариство з обмеженою відповідальністю “Науково-виробнича компанія «Струменево-нишова технологія”. Згідно документів компанія має виконати  роботи з: “Технічного переоснащення котла ПТВМ-50 в котельні вул.Жуйко, 12, м.Житомир, із заміною пальникових пристроїв та комплексною автоматизацією”.

Строк – вересень-грудень 2014 року.

У торгах також брали участь Науково-виробниче товариство з обмеженою відповідальністю “ЛОТА” та Дочірнє підприємство «Енергоремонт» Публічного акціонерного товариства “Київенергоремонт”, але запропонували більші ціни.

До речі, цікавий факт – теперішнє Товариство з обмеженою відповідальністю “Науково-виробнича компанія «Струменево-нишова технологія” зареєстроване у жовтні 2013 року. Засновником, згідно ЄДР, є Ірина Піскун. До цього вона було керівником та підпісантом в аналогічній компанії з такою ж назвою, яка у вересні 2013-го припинила свою діяльність.

У 2012 році нардеп Андрій Деркач звернувся  до Генерального прокурора України розібратися з фактами контрабанди, системного розкрадання державних коштів у сфері ЖКГ, ухиляння від сплати податків і митних зборів в особливо великих розмірах ряда компаній Сумщини, які за словами депутата, використовуючи фіктивні фірми, серед них він називає і тодішнє ТОВ “Науково-виробнича компанія «Струменево-нишова технологія”, вивели кошти, сплачені за послуги теплопостачання мешканцями м. Шостки на суму понад 30 млн грн., при цьому ухилились від сплати податків в особливо великих розмірах.

Нагадаємо, котельню екс-мер Житомира Віра Шелудченко заклала під заставу банківського кредиту для нині банкрота – орендного підприємства «Житомиртеплокомуненерго», а виконком міської ради зробила поручителем виконання зобов’язань. В 2013-му майно заарештували через мільйонні борги. Тодішній мер Дебой говорив, що це могла бути спланована акція з відчудження котельні.

Але 10 квітня 2013 року рішенням міської ради було заборонено відчуження даного об’єкту.