​«Громадянська позиція» стане соціальним ліфтом для підйому на вершину влади. Гриценко

На вершину прийняття державних рішень та відповідальності за долю країни «Громадянська позиція» підніматиме методом соціального ліфту експертів, громадських діячів, економістів високого рівня.

Про це повідомив лідер партії Анатолій Гриценко під час прес-конференції у Житомирі.

Очільник «Громадянської позиції» також презентував свою команду і принципи, навколо яких вона об’єдналась.

Так ось, до ВР від ГП йде 156 кандидатів – 146 по списку, 10 по мажоритарці.

Гриценку приємно, що двоє з мажоритарників – з Житомирської області. Один з них – від Житомира. Це Олександр Величко, який працює вчителем й паралельно займається проблемами Житомира у депутатському корпусі міської ради й одночасно пише наукову дисертацію.

Тож, чому, за аргументами Гриценка, треба голосувати за «Громадянську позицію?»

 Тому що, ГП на дії продемонструвала здатність об’єднуватися, домовившись йти одним списком з потужною молодою політсилою «Демальянс».

«Коли колеги пишуть лозунг «Час об’єднуватися», то нам цікаво, навколо чого вони закликають це робити? Ми ж є прикладом для інших реального об’єднання». Гриценко.

 Тому що, ГП продемонструвала стандарт відкритості. Кожен може зайти на сайт «Громадянської позиції» і побачити прізвища людей, які дають гроші на виборчу кампанію.

Хоч і не вимагає законодавство, на сайті: 156 декларацій, 156 автобіографій кандидатів. Кожен день на сайті в оперативному режимі оприлюднюється інформація скільки грошей в поточний час надходить на рахунок виборчого фонду партії, джерела цих надходжень і видаткова частина. Зі слів Гриценка, це невеликі гроші у порівнянні з мільйонними рекламними бюджетами партій, в яких є, або які фінансують олігархи.

«У нашому списку всього три кандидатури нинішніх депутатів ВР – всі інші – нові обличчя. Оновлення – значить оновлення. ГП на виборах не фінансує ні Коломойський, ні Ахметов, ні Фірташ, ні Льовочкін, ні Тарута, ні Порошенко. Тому зрозуміло, чому вони на нас так визвірилися. Саме тому, на нас нині лл’ється стільки бруду – Гриценко розпродував армію, Гриценко – агент ЦРУ. Я вірю, що в Житомирі люди відрізняють справжнє від фальшивого». Гриценко.

Свої думки висловили члени команди «Громадянської позиції», які йдуть до парламенту:

Марина Соловйова:

«Люстрація важлива, але окрім неї Україні потрібні законодавчі акти, програми, щоб піднести духовність, мораль. Має бути захист культурної спадщини від зовнішнього і внутрішнього ворога.»

Олександр Величко:

«Найчастіше на зустрічах у дворах житомиряни мене, як депутата міської ради, питають: «Коли нарешті припиниться брехня?» Зазвичай, депутат обіцяє, обирається і його 5 років не видно. Мені здається, що Анатолій Гриценко і міська організація «Громадянської позиції» довели, що можна бути чесними, не ховатися, а звітувати про свою роботу. Це відкритість, ті речі, які я гарантував, йдучи до міської ради в 2014-му році, будучи вчителем.»

Василь Гацько:

«Порошенко звільнив прикордонника Литвина із значним запізненням. Ситуація на кордоні стала можливою через корупцію. Нинішня кадрова політика Президента викликає занепокоєння. Головою Кіровоградської ОДА призначили Сергія Кузьменка, який голосував за диктаторські закони. Це поганий сигнал для суспільства, адже, це значить, що влада, виявляється, готова пробачати такі речі.

Ми наполягаємо, щоб був підписаний закон про очищення влади, який лежить на столі у Президента й чомусь його ще й досі не підписали.

Щодо президентської програми реформ до 2020-го року. Цілі стратегії ми бачимо, а шляхів їх досягнення – небачимо. До 2020-го року, щоб досягти цих результатів, потрібно провести 65 реформ. Це означає, що реформи уряд мав розпочати робити ще вчора. Натомість уряд Яценюка не провів жодної реформи.»

Наталія Соколенко:

«Скільки коштує реклама на телеканалах? У кого вони ці гроші взяли і яким чином мають їх відпрацювати? Це питання має задати кожен виборець.»

Іван Апаршин:

«Верховна Рада не скасувала позаблоковий статус. Оголошується третє перемир’я – тиша. За час другого «перемир’я» Україна втратила 57 військових. Влада мала б діяти рішуче. Очевидно, дипломати домовились, але ж російська армія готується до війни, укріплює логістику на захоплених українських землях. А у нас 27 підприємств оборонно промислового комплексу в такий важливий для оборони України час стоять без адекватного військовій загрозі державного замовлення. Президент обіцяє реформу армії до кінця 2014-го року, Яценюк – до 2015-го. Питання – коли це буде, коли озброюватися треба вже зараз?»

На думку Апаршина, проблема не в армії, а в ефективності рішень, які приймає вище керівництво держави.