Обговорення нового керівника Держфінінспекції області зібрало повний зал. Лунають звинувачення. Оновлено 17:20

2 жовтня  у сесійній залі Житомирської обласної ради проходить громадське обговорення кандидата на посаду начальника Державної фінансової інспекції у Житомирській області Людмили Костюк.

Із самого початку пані Костюк звинуватили у зв’язках з племінником колишнього голови ВР “регіонала” Володимира Рибака Михайла Рибака, який очолював інспекцію з 2010 р.. Також їй закидають ряд порушень при перевірках на приватних та комунальних підприємствах.

Людмила Костюк зазначила, що  незаконні рішення приймали суди.

Окрім того, юристи зазначили  про низьку кваліфікаційну підготовку персоналу, особливо юристів, в команді Костюк. І до цього часу, твердять виступаючі,  змін не сталось та підходи не змінились.

При цьому пані Костюк запевняє, що ніколи й нікого не змушувала робити те, що суперечить законодавству. Їй у відповідь із зали кричать: “Ганьба”.

Звучать звинувачення в сторону і інших працівників. Деякі працівники підприємств твердять, що якщо її і призначать, то працювати вона не буде, “бо будуть говорити по-іншому”.

Один чоловік сказав, що йому подобається Костюк, бо вона з села, а зміна керівників  системи не змінить.

Нагадаємо, що призначає керівника – Держфінінспекція України, яка і подала кандидатуру Людмили Костюк.  Останнім часом призначення керівників різних відомств в області проходить через громадські слухання, які несуть рекомендаційний характер.

Людмила Петрівна Костюк народилася 14 серпня 1974 року в Баранівському районі. Закінчила Державну агроекологічну академію України. Здобула освіту за спеціальністю «Аграрний менеджмент». Працювала на сільськогосподарських підприємствах області на посадах головного бухгалтера та головного економіста. З 2000 року працює в органах контрольно-ревізійної служби. 

З 2011 року – перший заступник начальника Державної фінансової інспекції в Житомирській області. Наразі Людмила Костюк – в. о. начальника Державної фінансової інспекції в Житомирській області.

Після Костюк вийшов інший претендент на цю посаду. Представившись від громади, слово взяв Валерій Коваленко. Згідно його слів, працює юристом на “Ліктравах”. Перед цим працював в КРУ, але звільнився, “через систему”.

Присутні сприймають його більш стриманіше, ніж Костюк.

Останнє фото Катерина Тарановська