Розвідник з АТО Жебрівський назвав 3 пункти плану відродження України

Павло Жебрівський. Кандидат по виборчому округу №63 (Бердичів). Учасник АТО – старший сержант 54-го розвідбату. Приїхав додому у відпустку. В четвер повертається в бойову частину. За короткий час відпочинку має робити багато справ – зустрічатися з високопосадовцями, виборцями, ЗМІ.

Сьогодні Павло Іванович спілкувався з журналістами у Житомирі.

Так чому ж він пішов?

Йому 52 роки. Мали б воювати молодші.

“Коли дивився новини, здавалося можуть мізки поїхати. Написав декілька листів Президенту з баченням, чим я міг би бути корисним державі. Відповіді не отримав. Тому коли продовжили віковий бар’єр добровольців – мобілізувався 1-го серпня через Новоград-Волинський військкомат. До 26 серпня проходив навчання на полігоні, а далі – район Дебальцевого. Там утворився так званий “Дебальцівський язик” – ширина нашої території 15-20 кілометрів. Валять артилерією з обох сторін. Ми утримуємо 2 мости, бо якщо їх підірвуть, 4000 наших опиняться в котлі, гіршому за Іловайський”. Павло Жебрівський.

Коли чує, що пішов в АТО піаритись, пропонує скептикам просто об’їхати спостережні пости й відчути дух війни.

Україні потрібен мир, переконаний Жебрівський, але на наших умовах, оскільки це наша земля, а значить – немає сенсу вступати за неї в переговори з рашиськими загарбниками.

Досягти цього можна, кинувши всі сили на виконання плану відродження України, який складається з трьох пунктів.

1. Перекриття кордону.

Залучення 1500 спостерігачів ОБСЄ і 10 тисяч безпілотних апаратів. Якщо це зробити – ми перекриємо поставки живої сили, боєприпасів, техніки. Сепаратисти не жалкують боєкомплекти – вистрілюють до кінця, при тому, що один вистріл “Града” коштує 8 тисяч долларів.

Сепаратисти діляться на:

1. місцеві наркомани;

2. найманці (чеченці);

3. регулярні російські окупаційні війська.

Між ними йде стрільба. Регулярним військам поставлена задача забезпечувати тишу, за це по їх найманці-мародери стріляють з артилерії. Військові обіцяють мститися найманцям. Можна уявити в який кошмар перетворила життя місцевого населення Росія.

2. Побудова професійної армії.

Резервісти – це тимчасова допомога – воювати мають регулярні війська. Зараз ситуація з озброєнням й технікою краща, а ще недавно від Ізюма до Артемівська ми їхали 12 годин – то БТР заглохне, то вантажівка. 

“Ми маємо все зробити, щоб постала професійна, високо поставлена українська армія”. Жебрівський.

3. Навести лад на неокупованих територіях України.

В Слов’янську довгий час був Гіркін і Стрелков – тепер там всі за Україну. Заїжджаєш в Артемівськ, де сепаратисти базувались недовго й місцевих жителів кавказці несильно покошмарили – 25% за Україну, інші – за ЛНР-ДНР. Горлівка: Безлер порозстілював наркоманів, п’яниць відправив на виправні роботи. Тобто, здавалося б наводиться порядок. Однак, у місцевого населення повіджимали всі нормальні машини, жінкам по вулицях з будь-якими прикрасами ходити небезпечно – там терор. Але жителі кажуть – наведіть порядок на Великій Україні, щоб нам захотілося туди вернутися. 

Судді й правоохоронці обкрадали як за Януковича, так і за ЛНР-ДНР, так і зараз. Їм хочеться повернутися в нормальну країну. Тому потрібно вкладати кошти у відродження звільнених від окупації територій.

Проблема з Кримом – не лише висить на Януковичі, який, подейкують, безпросвітно п’є в Ростові, а й на Верховній Раді. Багато депутатів, коли здавали Крим, лягло під Януковича, а тепер розказують, що “яку країну розвалили… й потрібен мир”.

“Сьогодні “Опозиційний блок” розказує, що “яку країну розвалили”. Таке враження, що це не вони це робили.” Жебрівський

Їжджу по Україні й складається враження, що країна не воює. Опоненти роздають гречку. Що найгірше, що після революції гідності, частина співгромадян радо йде на підкуп. Разом з тим в АТО тих хто готовий ризикувати собою, жертвувати – 85%. Але є і 15% боягузів, негідників через яких потерпає мужня патрітична більшість. Але це як на будь-якій війні – на фронті одразу людина проявляє своє справжнє єство. “У нас льох із гратами не пустує”.

“Задача хлопців, які там – непустити Путіна далі. Задача тих, хто тут – вибрати нормальну Верховну Раду. У мирному Житомирі, мирному Бердичеві йде свій фронт – виборчий.” Жебрівський.

Він йде від Блоку Петра Порошенка, бо Саакашвілі провів реформи, бо мав більшість у парламенті. Президенту треба дати рік повноважень, що побачити, чи можете він зробити реформи, тобто дати йому максимум підтримки й підвищити рівень його відповідальності. Якщо не впорається – не буде кого винити.