У Житомирі розпочали опалювальний сезон. Але чи піде тепло в житлові будинки з неділі, як того вимагає законодавство?

Відповідно до рішення виконавчого комітету від 22.10.14 № 476 у Житомирі з 22 жовтня розпочато опалювальний сезон 2014-2015 років. 

Так, уже сьогодні буде забезпечено технологічний пуск котелень, повідомляють у міській раді.

“Першочергово теплом будуть забезпечені лікувально-профілактичні установи, дитячі садочки, школи та інші навчальні заклади міста. Подача теплоносія до систем теплопостачання житлових будинків буде забезпечена у разі встановлення середньодобової температури повітря нижче +8 градусів С упродовж трьох діб”, – йдеться в повідомленні.

Згідно інформації  Укргідрометеоцентру, починаючи з завтрашнього дня, у Житомир прийде майже зимова погода. Передбачається місцями опади у вигляді снігу та зниження температури до 3-4 градусів удень. Вночі буде навіть до – 5. Теплопостачання забезпечують, як вже зазначалось, через три дні стабільної температури нижчої за +8. Отже, логічно, його житомиряни повинні очікувати в домівках вже з неділі. Але це за умови, що всі котельні до цього часу запрацюють. Правда, як показує минулорічний досвід – так швидко вони не запускаються.

Адже нагадаємо, у 2013 році 100% усі котельні запрацювали лише з 21 листопада, хоча опалювальний сезон в тому році розпочався раніше – 1 жовтня.

Як писав Репортер, за словами віце-прем’єра Володимира Гройсмана, під час його перебування у Житомирі, тепло вмикатимуть залежно від погоди на вулиці. 

“Уряд працює над пошуками заміни російського газу, але опалювальний сезон ми пройдемо”, – сказав тоді віце-прем’єр.