​В Житомирі покажуть «100 фільмів за 100 хвилин»

Третій всеукраїнський фестиваль екстремально короткого кіно «100 фільмів за 100 хвилин» готовий дивувати жителів різних куточків України. Прем’єра проекту в Житомирі відбудеться 16-18 жовтня:

16 жовтня (четвер) 18:00 – Клуб Елітарного Кіно, Житомирський коледж культури і мистецтв ім. Івана Огієнка (вул. 1-го Травня, 22-А, актова зала гуртожитку);

 17 жовтня (п’ятниця) 16:00 – Музей космонавтики ім. С. П. Корольова (Дмитрівська, 5);

18 жовтня (субота) 18:00 – Центр інтелектуального дозвілля «КАВОМАНІЯ» (вул. Велика Бердичівська, 30).

Проект презентує глядачам оригінальний формат короткометражних фільмів, єдине обмеження якого – одна хвилина. Сто сюжетів, сто думок, сто переживань, сто історій для роздумів – таку концентрацію вражень годі й уявити! Тим паче, в наш час, з неймовірно швидким темпом життя, коли кожна хвилина – на вагу золота, а інколи може змінити дуже багато, і в першу чергу, нас самих…

«100 фільмів за 100 хвилин» – це фестиваль екстремально короткого кіно, (не плутати з роликами, кліпами чи рекламою). Це повноцінні фільми, кожен з яких апелює до глядача та розповідає історії, які, здавалось би, неможливо вкласти в одну хвилину. Тут ігрове, анімаційне, документальне та експериментальне кіно без обмежень за темою, автором та іншими факторами. 

Промо-ролик для події  створив британський аніматор Тревор Харді, який був минулорічним учасником фестивалю. Відомий у західних колах художник надихнувся ідеєю фестивалю та захотів долучитися до його розвитку створенням коротенького авторського промо.

100 films in 100 minutes 2014 promo from KISFF on Vimeo.