Журавський розповів, чим допоможе чорнобильцям у новому скликанні Верховної Ради

В наступному скликанні парламенту Віталій Журавський добиватиметься захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Про це він заявив під час зустрічі із мешканцями Брусилівського і Народицького районів у четвер, 23 жовтня.

Політик запевнив, що в наступному скликанні парламенту добиватиметься 100 відсоткового обов’язкового відселення людей, які досі мешкають на забруднених територіях і не забезпечені житлом в чистій зоні.

«Необхідно, аби люди отримали виплати коштів за здані державі житлові будинки, які знаходяться на забрудненій території. Треба також якнайшвидше відновити компенсації громадянам, які працюють в зоні лиха. Вони повинні отримувати щонайменше доплату в розмірі трьох місячних окладів на рік», – заявив Віталій Журавський.

Нардеп також пообіцяв землякам добитися, аби держава відновила соціальні програми обов’язкового оздоровлення дітей. «Цього року, на жаль, змогли оздоровитися лише 30 відсотків дітей Народицького району», – сказав політик.

Він також запевнив, що в новій Раді добиватиметься збільшення виділення коштів на ліки громадянам, які проживають на забрудненій території. «Нині цих коштів вистачає лише на 5 днів», – сказав депутат.

«Уряд забув про соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. А натомість займається лише виборами і власним піаром. Сподіваюся, що виборці 26 жовтня дадуть належну оцінку безвідповідальним чиновникам, які хочуть сховатися в законодавчому органі держави від відповідальності», – зауважив Віталій Журавський.

Прес-служба народного депутата Віталія Журавського