Зі “спрощенців” Житомирщини зібрали 130 млн. грн.

Фізичні особи – підприємці області за 9 місяців  сплатили 101 млн. грн. єдиного податку, юридичні особи, які обрали спрощену систему оподаткування, – майже 31 млн. грн., що на 10,5 % більше порівняно з минулим роком.

Про це репортеру повідомили в Міндоходів.

Значно зросли і відрахування до бюджету єдиного податку від юридичних осіб: за січень – вересень поточного року ними сплачено до місцевих бюджетів області на 5,4 млн. грн., або на 21 % більше в порівнянні з відповідним періодом 2013 року.

“У 2014 році спеціальний податковий режим – спрощену систему оподаткування, обліку та звітності застосовують 3627 суб’єктів господарювання – юридичних осіб, з них обрали четверту групу 3620 (обсяг доходу у яких не перевищує 5 млн. грн.) та шосту – 7 (обсяг доходу у яких не перевищує 20 млн. грн.)”, – йдеться в повідомленні.

Кількість фізичних осіб – підприємців – платників єдиного податку становить 27,9 тис. платників. Більшість з них – понад 16 тис. обрали ІІ групу оподаткування.

Як свідчить податкова статистика, найбільш підприємливі люди ведуть бізнес в Черняхівському районі Житомирщини – там зареєстровано 8,6 тисяч платників єдиного податку. На другому та третьому місці – Ружинський та Овруцький райони. Там працюють відповідно 2,5 та 1,8 тис. підприємців-«спрощенців».

Окрім того, як повідомляють в Міндоходів, за 9 місяців 2014 року до державного бюджету від платників Житомирщини надійшло 174 млн. грн. акцизного податку з вироблених в Україні підакцизних товарів, що на 35%, або на 45,6 млн. грн. більше, ніж у відповідному періоді 2013 року.

“Найбільша сума податку надійшла від реалізації лікеро-горілчаної продукції – майже 94 млн. грн. Це більша частина загальних надходжень, а саме 54 %”, – зазначили подаьківці.