​Індивідуальне опалення

Індивідуальне опалення в квартирі чи деінде

Перше що треба для себе усвідомити, що будь-які самовільні перепланування (переноси стояків, демонтаж опалювальних приладів) заборонені за законом.

Не наривайтеся на штрафи.

Цікаво, що квартира чи різні офісні приміщення навіть без радіаторів чи, напр., твердопаливних котлів все одно будуть опалюватися за рахунок сусідніх суміжних квартир (теплих від центрального опалення).

Перепланування та (або) перевлаштування житлового приміщення ведуться на основі вимог  Житлового Кодексу. Переобладнання або перепланування квартири можуть робитися з дотриманням вимог законодавства за погодженням з органом місцевого самоврядування. Для проведення перепланування вам потрібно:

1.Заява за формою.

2.Документ на власність, на кожного власника (завірена нотаріусом, ксерокопія)

3.Техніческій паспорт приміщення (ксерокопія)

4.Проект перепланування куди входить газовий проект з переробленої центральної системи опалення, технічні умови вентиляції. Можливо в кожному регіоні є свої нюанси, тому звичайно краще дізнаватися у себе за місцем проживання. 

Все це можна сміливо віднести до мінусів індивідуального опалення, також треба розуміти, що це все ше дуже затратно: проекти, погодження, обладнання (настінний котел, радіатори), матеріал трубопроводів, монтаж своїх систем і перероблення центрального опалення, ГВС. Все це може й не окупиться  за рік або два.

Плюси напевно всі знають і так, свій незалежний мікроклімат, гаряча вода, незалежність від центрального опалення, ГВП, при справності котла і наявності електрики. 

До того ж, менші суми в квитанціях за комунальні послуги.