Машковський не знає про вимоги Майдану щодо “регіоналів” і каже, що є речі, які зробити так і не вдалося

Голова Житомирської ОДА 5 листопада прозвітував про свої сто днів на посаді.

Увесь звіт губернатора вмістився на 2-х листках. 

В заслуги Машковський поставив собі допомогу житомирським солдатам та переселенцям, початок опалювального сезону, входження області в трійку по Україні за виконанням дохідної частини бюджетів усіх рівнів та підписав 2 меморандуми з представниками бізнесу щодо залучення інвестицій ( в свій час таким “славився” Рижук.)

Щодо люстрації та очищення апарату ОДА від колишніх “регіоналів”, то пан Машковський сказав, що по-перше, знайти заміну не так легко, заявки приходять лише із самих управлінь, по-друге, він сказав, що є люди, навіть з колишньої команди, яких поки немає потреби звільняти, бо він не бачить причин. 

Щодо вимог Майдану, які щодня лунали зі сцени, щодо звільнення колишніх “регіоналів”,то губернатор зазначив, що йому ці вимоги не надходили і він про них не знає. (Управляння та департаменти наразі й досить очолююють депутати-“регіонали” Пастовенський, Градовський, Ємченко).

При цьому, Машковський зазначив, що вже звільнено ряд чиновників і будуть звільнятись ще. Серед них: Бугайчук з держземагентства, Янченко з департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва, Красійчук з департаменту містобудування, архітектури та будівництва і ряд інших менших “рибин”.

“Щоб там не було, але оптимізація адміністрації необхідна точно. Головне, щоб нова Верховна рада зробила відповідні зміни в законодавстві”, – сказав губернатор.

На запитання, що не вдалося йому здійснити із запланованого, то Машковський зазначив, що не вийшло залучити потужних інвесторів з Луганської області, створити Оперативний штаб. 

“Це найбільші мої недопрацювання. Є і ряд інших. Але обіцяю допрацювати і виправити помилки”, – підсумував він.