На Житомирщині кияни декілька місяців крали землю

У Черняхівському районі  кияни декілька місяців крали землю, знімаючи та вивозячи ґрунт.

Про це Репортеру повідомили в СБУ.

Наприкінці травня  наказом ГУ Держземагенства у Житомирській області п’ятьом мешканцям Київщини надано дозволи на розроблення проектів землеустрою щодо відведення у їхню приватну власність земельних ділянок на території Городищенської сільської ради Черняхівського району загальною площею 10 гектарів.

Втім, як встановили співробітники СБУ, це рішення суперечило положенням Земельного кодексу України, оскільки тринадцять років тому вказані земельні наділи рішенням сільради вже були розподілені між 17 працівниками соціальної сфери громади та з того часу використовувалися ними для ведення особистого підсобного господарства.

“Незважаючи на незаконність прийнятого рішення та те, що цільове призначення цих ділянок – ведення особистого селянського господарства – змінено не було, упродовж декількох місяців невстановлені поки що особи знімали на них поверхневий шар ґрунту. На даний час із ділянки в 10 гектарів знято орієнтовно 1,5 м ґрунтового покриву, чим заподіяно значної шкоду довкіллю”, – йдеться в повідомленні.

Досудове слідство у кримінальному провадженні триває.