Тюремники з американської Індіани зустрілись із житомирськими в 4-й колонії. Фото

4 листопада працівники пенітенціарної служби США з метою обміну досвідом приїхали до Житомира, повідомили Репортер в в прес-службі управління ДПтС України в Житомирській області.

Директор відділу релігійної та громадської роботи Департаменту виконання покарань штату Індіана (США) Девід Лібел, співробітниця цього відділу Елен Джексон та керівник міжнародної громадської організації «Останній дзвоник» Андрій Панкєєв відвідали  управління та Житомирську виправну колонію (№4).

Відповідаючи на питання, Девід Лібел та Елен Джексон відмітили дуже багато спільних, майже ідентичних, місць у роботі українських та американських пенітенціаріїв, зокрема щодо діяльності адміністрацій по забезпеченню засуджених повною середньою освітою, навчання їх робітничим професіям, забезпечення засуджених працею під час відбування покарання з метою подальшої їх реінтеграції в суспільстві.

“У своїй роботі із засудженими, які прагнуть змінити свою поведінку на краще та розраховують на дострокове звільнення ми наголошуємо на їх відповідальності. Для того щоб змінитися вони повинні прийняти відповідальність не лише за свою поведінку, а й за поведінку тих засуджених, що їх оточують”, – наголосив пан Лібел.

Також гості подивились як працюють та живуть засуджені в колонії.