У Маріуполі лікарі пізнають специфіку лікування вогнестрілів майже “на ходу” – житомирський хірург

В Лікарню швидкої медичної допомоги маріупольські волонтери привезли медпрепарати і ліки для лікування поранених військовослужбовців, пише “Приазовский рабочий“.

Підійшов до місця розвантаження лікар-хірург Тарас Собко, знайомлячись зі списком вантажу, зрадів, прочитавши, що крім усього іншого, привезли великий операційний набір.

“Це дуже потрібні інструменти і медпрепарати, – розповів він журналістам. – Лікарня готова надавати допомогу населенню та військовослужбовцям, але в зв’язку з тим, що кількість хворих збільшилася, це своєчасна допомога. Спасибі, що є такі люди, які нас не забувають. В цьому списку все необхідне для оперативного втручання – до пінцетів, затискачів і ножиць. У лікарні інструментарій вже трохи зношений”.

Тарас Собко приїхав з Житомира працювати в маріупольську Лікарню швидкої медичної допомоги за направленням Міністерства охорони здоров’я.

“Серед нас є анестезіолог, хірурги різних напрямків та інші фахівці. В Маріуполь приїхали лікарі з різних областей України, щоб надавати допомогу населенню та військовослужбовцям. Будемо працювати тут стільки, скільки буде потрібно, поки в країну не прийде мир”.

Маріупольські хірурги зіткнулися з тим, що лікування вогнепальних поранень вимагає певної практики – це своя специфіка.Т. в. о. міністра охорони здоров’я Василь Лазоришинець, який приїжджав до Маріуполя, обіцяв, що з Києва приїдуть фахівці з центрального військового госпіталю для передачі свого досвіду нашим медикам.

“Звичайно, специфіка лікування вогнепальних поранень своя, – зауважив з цього приводу Тарас Собко. – До нас уже приїжджали військові хірурги, які читали лекції. Зараз має приїхати головний хірург Міністерства оборони України. На цьому тижні планується провести нараду з сучасним підходам тактики лікування вогнепальних поранень. Тобто лікарня йде в ногу з часом. Величезну допомогу надають нам маріупольські волонтери – по забезпеченню продуктами поранених, медикаментами і по моральній підтримці наших пацієнтів. Волонтери працюють тут цілодобово”.