Крим недоотримає 500 млн. рублів податків

Після прийняття Держрадою Криму пакету законів, що знижують ставки оподаткування, у зв’язку з ухваленням Держдумою РФ Федерального закону «Про розвиток Кримського федерального округу у вільній економічній зоні на території Республіки Крим та міста федерального значення Севастополь», бюджет Криму недоотримає податків на суму близько 500 млн. рублів .

Про це повідомив на прес-конференції в Сімферополі міністр фінансів Республіки Крим Володимир Левандовський.

«Ми бачимо, що будемо недоотримувати близько 500 млн. рублів», – сказав Левандовський.

Також міністр фінансів Криму зазначив, що точну суму втрат бюджету поки назвати неможливо, буде видно в процесі. Заповнювати втрати Крим має намір з федерального бюджету. 

«Ми порахуємо, яка сума недоотримана, і будемо вести роботу з мінфіном РФ, щоб ці гроші були заповнені», – повідомив Володимир Левандовський.

Нагадаємо, Державна Рада республіки Крим у першому читанні прийняла ряд законопроектів, спрямованих на зниження податкового навантаження для платників податків на території Республіки Крим. Мова йде про зниження з 1 січня єдиного сільгоспподатку, податку на прибуток, ставок оподаткування за спрощеною і патентною системою.

10 грудня Держрада Криму прийняла проект бюджету на 2015 рік у другому читанні. Загальна сума бюджету близько 65600000000 рублів.

Як раніше повідомлялось, в Криму та Севастополі створюється вільна економічна зона. Відповідний закон був підписаний президентом Путіним і опублікований 30 листопада. ВЕЗ створюється в суб’єкті Російської Федерації строком на 25 років з можливістю подальшого продовження. 


Комплексные курсы бухгалтеров. Записаться на первое бесплатное  занятие можно на http://www.danco.com.ua/accountcomplex.html. Курсы : Бухгалтерский учет + 1С 8.2 + Главный бухгалтер.