В Університеті Аахена 3D-принтер надрукував електричний автомобіль всього за рік

Виробник 3D-принтерів Stratasys на виставці EuroMold 25-28 листопада у Франкфурті (Німеччина) представив небачений раніше електричний автомобіль StreetScooter C16 вартістю менше 10 000 євро.

Проект StreetScooter розробив центр Production of Engineering of E-Mobility Components (PEM) при Університеті Аахена. 

А якщо Вам потрібен 3d принтер, то звертайтесь до «3D племя». Найкращий роздрібний та оптовий продаж 3D принтерів.

 StreetScooter GmbH заснували в Аахені в 2010 році в якості дочірнього підприємства університету з метою розробити електричний автомобіль, здатний скласти конкуренцію традиційному за параметрами безпеки, експлуатаційних, цінових і технічних показників.

StreetScooter C16 важить 450 кг (не враховуючи акумулятор). Максимальна швидкість складає 100 км/год, що робить автомобіль ідеальним для їзди в місті.

Ця модель, розрахована на невеликі відстані, була виготовлена за допомогою широкоформатного 3D-принтера Objet1000, здатного друкувати різними матеріалами.

Пристрій використовувався для виготовлення всіх зовнішніх пластикових компонентів, включаючи передню і задню панелі, панелі дверей, бампери, бічні спідниці, колісні арки, поглиблення для фар, а також деякі внутрішні деталі (торпеда і безліч невеликих елементів).

Величезна робоча область 3D-принтера (1000x800x500 мм) надала проектувальникам можливість надрукувати цілий ряд елементів, деякі довжиною до 1 метра. Частини виготовлені з фірмового матеріалу «Digital ABS», який інженери використовували для створення прототипу автомобіля і його подальшого тестування в ситуаціях з перевантаженнями (аналогічне тестуванню деталей, виготовлених традиційним способом).