​Викид хімікатів стався у фінському місті Турку

За даними місцевих аварійних служб, викид шкідливих парів азотної кислоти стався близько 18.30 за місцевим часом. Залізничне сполучення в даному районі було тимчасово призупинено.

 Пари азотної кислоти потрапили в повітря в місті Турку на південному заході Фінляндії, даних про потерпілих немає.

Як повідомляє фінська новинна медіакомпанія Yle, причиною події став екологічний інцидент на місцевій залізничній товарній станції. Однак подробиці події не повідомляються.

За даними місцевих аварійних служб, викид шкідливих парів азотної кислоти стався близько 18.30 за місцевим часом і причинив екологічну катастрофу.. Залізничне сполучення в даному районі було тимчасово призупинено.

Місцева влада попередила жителів про те, що трапилося і просять громадян уникати зону витоку хімікатів. Громадян, які проживають поблизу від станції, також просять щільно закрити вікна і двері, щоб не допустити проникнення парів кислоти в приміщення.

Азотна кислота є сильною одноосновною кислотою. Вона застосовується у виробництві мінеральних добрив, в станковій графіці для підкислення деяких розчинів, у виробництві барвників і лікыв (наприклад, нітрогліцерину), у військовій промисловості, а також ювелірній справі.

Відноситься до речовин так званого третього класу небезпеки. Пари азотної кислоти викликають подразнення дихальних шляхів, а вона сама залишає на шкірі виразки.


Но чтобы не случилось вагонка от “Запах Дерева” – это всегда экологическое решение. Безопасность и качество гарантированы.  Вагонка цена – все на сайте. Обращайтесь.