​Infiniti стилізувала концептуальне купе під болід “Формули 1”

Японці з Infiniti упираються в своєму намірі відібрати частину покупців у BMW 4 серії. Концепт Infiniti Q60, який буде представлений в Детройті, стане серійним спорткаром вже через рік.

Творці концепту Q60 не приховують, що малювали його слідами прототипу Q60 Inspiration, який дебютував восени, і у нього ж запозичили і двигун. У той же час, як заявили розробники, передня частина купе повинна чітко нагадувати обриси боліда “Формули 1”, а деякими стилістичними рішеннями з концептом поділився седан Q50 Eau Rouge. 

Шеф-стиліст Infiniti Альфонсо Альбайса заявив, що з новим концептом марка перетворює будівництво кузовів в особливий вид мистецтва, при цьому кузов концепту виглядає так, як ніби зроблений вручну.

Купе має 4690 мм у довжину, 1865 мм в ширину і 1370 мм у висоту. Таким чином, як і було обіцяно, Infiniti Q60 займає проміжне положення між BMW 4 і 6 серій. Варто відзначити, що, як і потенційні конкуренти, японське концептуальне купе отримало посадкову формулу 2 + 2, але на Q60 задній ряд сидінь являє собою два роздільних ковшоподібні крісла.

Що стосується силового агрегату, то, на відміну від гібридного концепту Q60 Inspiration, купе оснащене бензиновим турбомотором V6, який на Inspiration був частиною гібридної силової установки. При обсязі в 3 літри двигун розвиває 450 к.с. і працює разом з 7-ступінчастою автоматичною КПП. 

Динамічних характеристик виробник не назвав, але представники Infiniti відзначили, що двигун в майбутньому стане частиною нового сімейства моторів, яке буде відрізнятися компактністю, високою продуктивністю і помірним апетитом. На серійних автомобілях ці мотори з’являться протягом двох найближчих років.

Концепт Infiniti Q60 при перевтіленні в серійну модель, можливо, збереже і оригінальну систему під назвою InTuition, що дебютував на купе. Система охарактеризована як “повністю настроюване цифрове середовище” і служить для максимально точного налаштування положення керма, водійського крісла, системи клімат-контролю і навігації під конкретного водія. При цьому система здатна зберігати в пам’яті до чотирьох типів налаштувань для чотирьох різних водіїв. Виробництво серійного купе Infiniti Q60 компанія планує почати в 2016 році.


Мега Транс предлагает аренду jcb – спецтехники для вывоза снега, грунта. строительного мусора.  Земляные работы. Обращайтесь, заказывайте.