​Total відкладе пошук нафти і газу в болгарській частині Чорного моря

Total відкладе пошук нафти і газу в болгарській частині Чорного моря як мінімум на півроку, до початку 2016 року, через падіння цін на нафту, пише Reuters.

Total, оператор блоку 1-21 Han Asparuh, вирішила скасувати конкурси на надання бурових послуг після узгодження з партнерами у проекті OMV і Repsol.

“У зв’язку зі значним і безперервним падінням світових цін на нафту протягом останніх місяців … компанії одноголосно вирішили змінити бюджет і план робіт на 2015 рік і відкласти початок програми буріння до 2016 року”, – йдеться в заяві болгарського відділення Total.

Конкурси, ймовірно, відбудуться в першому кварталі 2015 року, а буріння почнеться в першому кварталі 2016 року, сказав фахівець за контрактами Total Арно Жауан.

Вартість буріння однієї глибоководної свердловини оцінюється в 300 мільйонів євро. Блок Han Asparuh знаходиться в 15 кілометрах від  OMV блоку Neptun в територіальних водах Румунії, де австрійська компанія розраховує видобути до 84 мільярдів кубометрів газу, що допоможе Румунії подолати майже повну залежність від російського палива.

Як повідомлялося, Total планує продати акції родовища Tahiti. Передбачається, що така угода може принести в бюджет Total 1,5-2 млрд доларів. 

Зараз  над організацією угоди працює Bank of Nova Scotia.

Нагадаємо, Total погіршила свій прогноз з видобутку нафти на 2017 до 2,8 млн барелів на добу. Раніше вони вказували цифру в 3 млн барелів. Крім цього, французька компанія збирається продати протягом двох років активи на суму до 10 млрд доларів.


При всем этом, компания Юромаш, не собирается сокращать продавать свои буровые установки от euromash.com.ua. Наоборот – постоянно увеличивает. Обращайтесь!