Урамакі з лососем і авокадо

Цей рецепт зажадає деяких навичок, але повірте, блюдо того варто.

Урамакі за своєю суттю являє собою рол навпаки, де, як правило, рис утворює зовнішню оболонку, а лист норі з інгредієнтами захований всередині.

Склад:

– Рис для суші;

– Темний цукор і рисовий оцет для заправки;

– Огірок;

– авокадо

– Лосось.

Спосіб приготування:

– Промитий рис відварюємо. Час варіння приблизно 10 хв. Рис до води 1: 1,5 (за обсягом).

– Додаємо заправку (рисовий оцет + темний цукор + тепла вода, співвідношення 2: 2: 2) в рис, акуратно перемішуємо, даємо охолонути.

– Відділяємо філе лосося від шкури.

– Ріжемо червону від сорому рибу на смужки.

– Очищаємо огірки від шкірки, ріжемо на «пальчики».

– Авокадо поділяємо навпіл, звільняємо від кісточки і шкірки, ріжемо на смужки. Авокадо вибираємо м’який, середнього розміру. Твердий не годиться, оскільки абсолютно не має смаку!

– Викладаємо на макису пів-листа норі, зверху – 2 см рису. Рис акуратно вирівнюємо.

– Обережно перевертаємо норі. Кладемо шматочки лосося і його «одяг», авокадо з огірком.

– Акуратно згортаємо рулет, розрізаємо на частини.

– Подаємо до столу з васабі, темним соєвим соусом і імбиром


Правда, если Вы уж совсем ленитесь или же времени нет, а хочется покушать – можно заказать суши на дом. Сайт eda.ua предлагант такую возможность. Приятного аппетита!