Цей рецепт зажадає деяких навичок, але повірте, блюдо того варто.
Урамакі за своєю суттю являє собою рол навпаки, де, як правило, рис утворює зовнішню оболонку, а лист норі з інгредієнтами захований всередині.
Склад:
– Рис для суші;
– Темний цукор і рисовий оцет для заправки;
– Огірок;
– авокадо
– Лосось.
Спосіб приготування:
– Промитий рис відварюємо. Час варіння приблизно 10 хв. Рис до води 1: 1,5 (за обсягом).
– Додаємо заправку (рисовий оцет + темний цукор + тепла вода, співвідношення 2: 2: 2) в рис, акуратно перемішуємо, даємо охолонути.
– Відділяємо філе лосося від шкури.
– Ріжемо червону від сорому рибу на смужки.
– Очищаємо огірки від шкірки, ріжемо на «пальчики».
– Авокадо поділяємо навпіл, звільняємо від кісточки і шкірки, ріжемо на смужки. Авокадо вибираємо м’який, середнього розміру. Твердий не годиться, оскільки абсолютно не має смаку!
– Викладаємо на макису пів-листа норі, зверху – 2 см рису. Рис акуратно вирівнюємо.
– Обережно перевертаємо норі. Кладемо шматочки лосося і його «одяг», авокадо з огірком.
– Акуратно згортаємо рулет, розрізаємо на частини.
– Подаємо до столу з васабі, темним соєвим соусом і імбиром
Правда, если Вы уж совсем ленитесь или же времени нет, а хочется покушать – можно заказать суши на дом. Сайт eda.ua предлагант такую возможность. Приятного аппетита!