Як зробити косметичний ремонт ванної

Найчастіше ми не наважуємося робити у ванній ремонт, бо впевнені, що працювати з сантехнікою та стінами повинні професіонали. 

З одного боку, це вірно: трудомістку обробку і монтаж обладнання дійсно варто довірити спеціалісту.

З іншого боку, косметичний ремонт ванної з якісним результатом легко зробити своїми руками, знаючи про деякі тонкощі процесу. Ми зібрали декілька головних порад, як усунути дефекти в обробці, грамотно змінити сценарій освітлення і подарувати старій сантехніці другий шанс.

1. Оновлення стелі. Якщо на оштукатуреній стелі з’явилися тріщини, затріть їх шпаклівкою. На стінах чи підлозі треба заробити дирки. Замесіть цемент. Як приготувати цементний розчин. Поверхня вимагає серйозного підходу? Зверніть увагу на фарби з високою тиксотропністю: вони не капають з кисті і рівно розподіляються по стелі. Перед тим як фарбувати стелю, видаліть стару побілку: змочіть невелику ділянку поверхні теплою водою і скористайтеся шпателем або щіткою з металевою щетиною, потім повторіть алгоритм на сусідній ділянці – і далі, поки стеля не буде очищений від старого покриття.

2. Замініть освітлення. Не секрет, що кілька маленьких світильників створюють більш комфортний сценарій освітлення, ніж один великий. Щоб урізноманітнити підсвітку у ванній, використовуйте шинні системи: вони монтуються до старої проводки в центрі стелі і направляються по будь-якій траєкторії, навіть зі стелі на стіну.

3. Приховайте недоліки меблів Навіть старій сантехніці можна подарувати другий шанс: приховати її недоліки простіше і бюджетніше, ніж міняти весь гарнітур ванни. Наприклад, невиразну «ніжку» раковини можна обшити дерев’яними панелями і закрити текстилем на рейлінзі. Конструкція стане схожа на акуратну тумбу з вбудованою раковиною.