Якщо це війна, то це війна

Знову горе і знову сльози. Ми сьогодні знову прощаємося з кращими синами нашої землі…

Але слізьми цьому горю не зарадиш.

Я не побоюсь сказати, що серед основних причин наших невдач на цій війні є непрофесійність військового командування, відсутність бойового досвіду та недисциплінованість військових і мобілізованих.

Значні втрати українська армія, на мою думку, несе через халатність керівників та безалаберність особового складу.

Низька якість озброєння та відсутність нормального зв’язку між підрозділами, незлагодженість та нескоординованість дій теж не додає нам плюсів.

Ми дуже сильні духом, але ще дуже слабкі в плані згуртованості. Нам дуже важко домовитися подекуди між собою, бо кожен по-своєму бачить це життя.

Я не хочу розводити паніку і закликати до введення військового стану, але я закликаю усіх чоловіків України, щоб вони вже зараз готувалися до військових дій. Всі, хто має таку можливість, повинен купити собі військову форму, запастись зимовим і літнім спорядженням, зайнятися спортом, тренуватися, вправлятися у стрільбі в тирах та на полігонах. Ми маємо бути готовими до будь-якого розвитку подій, бо ситуація дуже складна.

З усього видно, що Путін не збирається зупинятися. Він піде до кінця. У нього в планах звільнити Україну від “хунти” та українців і встановити на нашій землі “рускій мір”.

Я вважаю, що речі потрібно називати своїми іменами. Якщо це війна, то це війна, а не антитерористична операція. Наші хлопці гинуть на війні. Якщо це війна і всі розуміють, що країна-агресор – Росія, то як можна з нею співпрацювати? Чому ми не обриваємо фінансові зв’язки з нею, чому торгуємо з Кримом? Я цього не розумію. Треба чітко визнати: Росія – ворог. Все, українці, війна. Треба об’єднуватися і разом стати на захист своєї країни!

А в нас такого нема… Щось не визнають, щось замовчують… Тому сьогодні одні воюють, а інші ховаються від мобілізації. Людям треба чітко пояснити, що відбувається. Люди не розуміють, що з ними буде потім. Ми вже бачимо приклади, як звільнені з військової служби після поранень хлопці, не можуть отримати довідки про участь у бойових діях. Вони не впевнені, що держава їх захистить, не мають соціальних гарантій. Забігаючи наперед, скажу, що вже зараз спільно з моїм помічником Валерієм Логіновим (позивний “Аскольд”) готую законопроект про соціальний і правовий захист учасників бойових дій. Проте, зараз не про це.

Сьогодні я закликаю всіх українців згуртуватися і триматися разом. Ворог вже прочинив ворота і однією ногою стоїть на нашій землі. Тому потрібно збирати волю в кулак і готуватися дати йому відсіч. Разом ми обов’язково переможемо! Слава Україні!