Звільнено екс-прокурора Житомирської області, який сховався від люстрації за учасником АТО

За наказом Генерального прокурора Віктора Шокіна з посади прокурора Донецької області звільнено Миколу Франтовського.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Як писав Репортер, екс-прокурор Житомирської області (з 2007 по 2011 р.Франтовський намагався уникнути  люстрації за статусом учасника АТО.

Також Шокін, як зазначають у Генпрокуратурі,  змінив порядок розгляду матеріалів про призначення на посади прокурорів областей та їх заступників, а також міських, районних, міжрайонних та районних у містах прокурорів.

“Тепер матеріали на призначення вказаних прокурорів будуть погоджуватись усіма заступниками Генпрокурора. Крім цього кандидати проходитимуть відповідні співбесіди для з’ясування фахового рівня та підготовленості до виконання службових обов’язків на керівних посадах. Таким чином призначення будуть здійснюватися лише після ретельного вивчення кандидатур кожним із заступників Генерального прокурора України”, – йдеться в повідомленні прес-служби.

Зміни порядку призначення дозволять значно підвищити рівень вимог до професійних якостей кандидатів, які претендують на заняття керівних посад в регіональних прокуратурах і позбавитись практики одноосібного прийняття рішень. 

Як писав Репортер, два місяці тому У Житомирі активісти в прокурорів вимагали розслідувати, нарешті, “майданівські” справи. Адже, жодна справа по побиттю євромайданівців не розкрита.

Головний прокурор області Лубчук пообіцяв розібратись та сказав, що все розслідують. Правда, як зазначила активіст руху “Автомайдан Житомир” Юлія Демчук в ефірі каналу СК1, цього зроблено так і не було

До того ж, нардеп Сергій Лещенко у фейсбуці зазначив, що обласним прокурорам вже натякнули на “чистки”.

“Джерела в Генпрокуратурі розповідають про нові методи Віктора Шокіна. Після вчорашньої колегії в приймальні зібралася черга обласних прокурорів, що наввипередки бігли засвідчити свою лояльність Шокіну. Але Шокін не прийняв жодного з них. Людям Махніцького-Яреми надіслали прозорий натяк на те, що будуть чистки”, – написав Лещенко.