​У військовому інституті ім. С.П. Корольова пройшов достроковий випуск офіцерів

28 лютого в Житомирському військовому інституті ім. С.П. Корольова відбувся урочистий 135 –й випуск фахівців. 

Цього року, у зв’язку з ситуацією в країні, вперше за час незалежності України він проходить достроково. Лише за часів Великої Вітчизняної війни військові навчальні заклади практикували дострокові випуски.

Цього року випускники університету не підуть у відпустку, а відразу будуть спрямовані у військові частини, де виконуватимуть завдання та захищатимуть нашу Батьківщину. Як сказав начальник інституту генерал-майор Юрій Даник, це еліта з еліт наших Збройних Сил України. 

«Майже 120 випускників – фахівців технічних видів розвідки, радіоелектронної боротьби, кібернетичної безпеки, інформаційної безпеки, інформаційно-психологічних дій, роботизованих безпілотних систем, фахівці з захисту інформації. Всі ці спеціальності найнеобхідніші на сьогоднішній день», – зазначив Ю. Даник. 

Під час церемонії всіх присутніх від імені депутатського корпусу, керівництва області та міста Житомира привітав голова Житомирської обласної ради Віталій Француз.

«Ви стали офіцерами в дуже непростий час, але ви вибрали професію захищати Батьківщину і, на жаль ,сьогодні реальність така, що її захищати потрібно не в навчальних аудиторіях та полігонах, а зі зброєю в руках на передовій, де навпроти стоїть реальний супротивник. Вірю в те, що ви будете служити в іншій, оновленій українській армії, вірю в те, що до військового знову повернеться повага суспільства. Я як офіцер, який прослужив 30 років, бажаю вам, щоб ви ніколи не пожалкували, що стали офіцерами», – звернувся до молодих офіцерів Віталій Француз та побажав їм щасливої військової долі у мирній Україні.

Прес-служба обласної ради