Житомирська влада перевірила державний кордон з Білоруссю

Віталій Француз разом із головою облдержадміністрації Сергієм Машковським 11 березня побували на міжнародному пропускному пункті «Виступовичі», оглянули облаштування державного кордону з Республікою Білорусь, вивчили проблеми, що виникають у роботі прикордонників.

Про це повідомляє прес-служба обласної ради.

Голова обласної ради наголосив, що в умовах, які нині склалися в Україні, влада усіх рівнів спільно з прикордонною службою мають докладати максимум зусиль для охорони державного кордону на всій його протяжності.

“Поки в Україні було все спокійно, менше уваги звертали на кордони, особливо на таких ділянках, як є у нас на Житомирщині – з дружнім білоруським народом. Але сьогодні ситуація інша, – відзначив Віталій Француз. – Нещодавно ми на рівні області вперше включилися не просто у словесну пітримку, а виділили з обласного бюджету кошти на допомогу Житомирському прикордонному загону. А сьогодні, побувавши на нашому кордоні, ми побачили, що допомога потрібна не тільки фінансова, а й від лісової галузі щодо укріплення кордону, від дорожньої галузі щодо облаштування доріг”.

Сергій Машковський зауважив, що візит на прикордонну територію дозволив оцінити реальний стан справ.

“Ми обговорили та окреслили ті аспекти діяльності, в яких може надати сприяння як місцева, так і обласна влада. Між усіма службами та структурами має бути чітка співпраця та координація з огляду на ситуацію у східних областях України”, – сказав голова ОДА.

Начальник Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України Володимир Плешко запевнив керівництво області, що кордон, який проходить між Житомирською областю та Білоруссю, спокійний. Проте зазначив: «У той же час цим кордоном користуються особи, які виїжджають з Луганського, Донецького регіонів для того, щоб дестабілізувати обстановку тут, у центральних, північних областях. Ми повинні зробити все, щоб зберегти країну. Прикордонники завжди стояли і будуть стояти на захисті держави».