Церква і пожежники звернулися письмово до житомирян

З благословення архиєпископа Житомирського та Овруцького Ізяслава 28 квітня настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору отець Богдан спільно із тимчасово виконуючим обов’язки начальника Управління ДСНС в області Василем Кучиним урочисто підписали Звернення до прихожан, у якому закликали населення дотримуватися правил безпеки у весняний період, особливо під час відзначення травневих свят та берегти Богом дароване життя.

Переважна більшість трагедій зареєстрована в житловому секторі. Основними причинами їх виникнення є необережне поводження з вогнем, найчастіше через паління у ліжку в нетверезому стані, порушення правил експлуатації приладів опалення та електрообладнання у зимовий період. А з початком весняно-польових робіт, прибиранням присадибних ділянок і випалюванням залишків минулорічної рослинності додалася значна кількість пожеж через недотримання правил використання відкритого вогню, зокрема, розведення багаття у вітряну погоду. 

Найчастіше жертвами вогню стають люди похилого віку, самотні громадяни, інваліди, які за умов нелегкого життя та певних труднощів залишаються найбільш незахищеними, а також люди, які ведуть асоціальний спосіб життя. Тому всім оточуючим необхідно приділяти їм більше уваги, зважати на їх слабкості, не дати можливості зробити невірний крок, – підкреслили у своїх промовах представники Православної церкви.