У Житомирі діти вийдуть на вулиці, щоб допомогти дорослим економити

22 квітня, у Міжнародний День Землі, учні шкіл та малеча дитсадків всієї України  проведуть акцію “Рух за сталий розвиток“.

Разом з усіма вийдуть і два дитсадки Житомира та садок у Коростені та Бердичеві.

На вулиці малеча навчатиме дорослих заощаджувати ресурси — світло, газ, воду, зменшувати відходи родини та вести екодружній стиль життя. 

Головна ідея — привернути увагу громади до ідей сталого розвитку.

Місто Житомир –

Малеча Дошкільного закладу №71 несе батарейки до пункту збору поблизу людного базарчика. Дорогою братимуть інтерв’ю у мешканців, чи знають вони про шкоду батарейок та чи не викидають їх. 

Адреса: вул. Кловського, 8.

Початок заходу: 10:00-11:00

Контактна особа: Ольга Орлова, 063 866 64 01

Діти дитсадка №65 висаджуватимуть у дворі школи кущі та квіти, поливаючи їх зібраною дощовою водою, а також розповідатимуть перехожим про збереження ресурсів.

Адреса: вул. Щорса, 129 а

Початок заходу: 10:00

Контактна особа: Ольга Орлова, 063 866 64 01

– Місто Бердичів

Учні школи №10 вирушать великою колоною до привокзальної площі міста: частина дітей роздаватиме інформаційні листівки, інша— йде здавати вторсировину. Крім того, школа попередньо домовилась з директором привокзального ринку, що діти встановлять на території усього базару спеціальні ємкості для збору відпрацьованих батарейок. Після цього учні запланували похід до начальника ТОВ “Екосфера” — місцева організація з вивозу відходів. Хочуть взяти інтерв’ю з приводу проблем сміття у місті та домовитись про спільну інформкампанію серед населення щодо сортування відходів.

Адреса: вул. Шелушкова, 4.

Початок заходу: 12:10

Контактна особа: Світлана Архіпчук, 097 17 49 479.

Місто Коростень –

(!) Учні Коростенського колегіуму у дворі школи з 9:00 до 18:00 будуть приймати від місцевих мешканців батарейки, макулатуру та пластикові пляшки. Організовано волонтерську допомогу для літніх людей, які не зможуть самостійно принести сировину. Про акцію заздалегідь попередили оголошеннями весь мікрорайон. Також серед молодшої школи пройде квест “За здоровий стиль життя”. Крім того, учні запланували інформаційну ходу “Подорож краплинки” від школи до міськводоканалу та річки.

Адреса: вул. Мельника, 9

Початок заходу: з 9:00 (о 13:00 до школи під’їде машина, що забере вторсировину)

Контактна особа: Лариса Шелюк, 063-482-99-95, 067-412-07-59

Захід відбудеться у рамках українсько-шведського проекту “Освіта для сталого розвитку в дії”, що реалізуєтся в Україні з 2009 року організаціями “Вчителі за демократію та партнерстов” (Україна) та Global Action Plan (Швеція). Учасниками проекту за 5 років стали більше 200 тис. учнів з понад 1 тис. 500 шкіл у 14 областях України.