​В Андрушівському районі забруднено водний об’єкт

З очисних споруд біологічної очистки (випуск № 3) дільниці № 2 ДП «Коростишівський спиртовий комбінат» здійснюється скидання неочищених стічних вод в магістральний канал осушувальних систем с. Зарубинці – с. Стара Котельня та в подальшому до р. Гуйва.

Про це інформує Державна екологічна інспекція у Житомирській області.

Протоколом вимірювань показників складу та властивостей грунтів виявлено перевищення вмісту амонію (обмінного), у перерахунку на азот амонійний в порівнянні з фоновим показником, у зв’язку з чим встановлено забруднення земельної ділянки площею 6329 м2, а саме накопичення в ґрунтах і ґрунтових водах внаслідок антропогенного впливу важких металів та інших речовин, що призводить до їх кількісних або якісних змін.

На даний час проводиться збір необхідних доказів вини посадових осіб КП Андрушівської міської ради «Комсервіс» та ДП «Коростишівський спиртовий комбінат».

Інспекція проводить розрахунок розміру шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу внаслідок забруднення водних ресурсів та земельної ділянки водного фонду.

За результатами встановлення розміру шкоди, та в залежності від суми шкоди Інспекцією буде вирішено чи притягувати до адміністративної відповідальності чи передавати матеріали до правоохоронних органів для визначення в діях винних осіб ознак злочину.