За добу на Житомирщині у вогні загинуло два пенсіонера. Фото

2 квітня у Житомирській області у вогні загинуло два пенсіонера, повідомляють в ДСНС.

Спочатку  в с. Мінійки Коростишівського району, загорівся будинок, у якому  знаходився 83-літній чоловік. Дістатися до нього через сильне задимлення рідні не змогли, хоч і вибили віконну шибки. Доступ кисню сприяв лише швидкому поширенню пожежі, і відрізав шлях до порятунку.

Прибулі рятувальники винесли з кімнати на свіже повітря господаря, однак потерпілий так і не подав ознак життя. 

Як стало відомо, у будинку проживало подружжя літніх пенсіонерів. Доки дружина поралася по господарству чоловік приліг відпочити. Ймовірно у будинку сталося коротке замкнення електропроводки, прокладеної по дерев’яних конструкціях. Напередодні господарі зняли люстру, плануючи ремонтні роботи. Остаточна причина займання встановлюється

А вночі 3 квітня у Володарсько-Волинському районі під час гасіння пожежі у житловому будинку в селі Старий Бобрик рятувальники виявили тіло 68-річного господаря будинку. 

Чоловік проживав один, полюбляв вживати алкогольні напої та постійно палив цигарки у кімнаті, де початково і виникла пожежа. Згодом від житлового будинку полум’я перекинулося на господарську будівлю.

Попередньо необережність під час паління стала причиною пожежі та її наслідків – вигорів будинок і покрівля сараю. Усі обставини події з’ясовуються.