На Дніпропетровщині впіймали зека, який ґвалтував та вбив 36-річну житомирянку, що приїхала на заробітки до столиці

Оперативники Києво-Святошинського райвідділу міліції спільно зі співробітниками Управління карного розшуку столичної області затримали 25-річного чоловіка, який зґвалтував та вбив 36-річну жінку, повідомляють в УМВС Київщини.

Наприкінці квітня до чергової частини Києво-Святошинського райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що у лісосмузі, неподалік залізничної станції Малютянка, виявлено тіло невідомої жінки з ознаками насильницької смерті.

На місце події прибула слідчо-оперативна група. На тілі загиблої, а нею виявилась 36-річна жителька Житомирської області, яка приїхала на заробітки до столиці, були виявлені численні ножові поранення. Судово-медичною експертизою встановлено, що смерть жінки настала від колото-різаного поранення шиї та крововтрати.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили особу підозрюваного. Ним виявився 25-річний уродженець Чернігівської області, неодноразово судимий за нанесення тілесних ушкоджень жінкам. Затримали чоловіка на Дніпропетровщині, де він тимчасово мешкав під вигаданим ім’ям.

“Молодий чолов’яга, не маючи постійного місця проживання, мандрував по країні залізничним транспортом приміського сполучення. Так, під час чергової подорожі Київщиною, в електропотязі він познайомився з жінкою і запросив її відпочити. Вони вийшли на одній зі станцій і пішли в ліс. Після розпиття спиртних напоїв чоловік, погрожуючи молодій жінці ножем, зґвалтував її. Злякавшись, що вона про це заявить до міліції, завдав бідоласі численні ножові поранення і зник у невідомому напрямку”, – йдеться в повідомленні.

За фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України, санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.

Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та судом обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Досудове слідство триває.