Підлога у квартирі

При покупці квартири в типовому будинку в першу чергу слід звертати увагу на стан підлог.

Заміна підлогового покриття – сама клопітна і трудомістка частина ремонту хрущовки або брежневки. Клопітно все це тому, що потурбуватися «статевим питанням» доведеться до переїзду (якщо в квартиру завезені речі та меблі, ремонт сильно ускладнюється). Дорого – бо замінювати доводиться не тільки декоративне покриття (паркетну дошку, лінолеум, ламінат), але і все, що знаходиться під ним.

Правда, якщо будинок відносно свіжий, а підлоги відносно рівні і не ходять під ногами, можна обмежитися шліфуванням паркету в кімнатах, а також заміною потертого фінішного покриття в кухні та передпокою. Капітальний ремонт підлоги неминучий, якщо в квартирі є незламні затхлі запахи, лінолеум пішов хвилями, паркет або дощаті підлоги рассохлись і скриплять. З іншого боку, ніщо так не освіжає атмосферу в бувалому житло, як якісний ремонт підлоги. *Качественнный ремонт бывает – керамогранит на пол от КерамаЭксперт. Освежите свою квартиру!*

Найменше проблем з підлогами в «панельках» останніх поколінь, наприклад, в будинках 137-ї серії, де лінолеум покладений прямо на бетонну основу. У хрущовках і основних серіях брежневок підлоги являють собою листковий пиріг з бетонного перекриття, дощатих лаг, чорної підлоги та декоративного покриття (лінолеум, плитки ПВХ, древній набірний паркет). Причому простір між лагами, як правило, щедро прокидаюся піском, приправленим будівельним сміттям, цементним пилом, а також (майже завжди) артефактами часів ударних будівництв у вигляді порожніх пляшок і консервних банок.