​«Заперечувати сьогодні подвиг добровольчих батальйонів це – злочин» – Борислав Розенблат

Добровольчі батальйони – це те, що врятувало нашу країну у перші дні агресії з боку нашого східного сусіда, і сьогодні заперечувати їх роль у цій війні просто злочиннно. Таку думку висловив народний депутат від фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Борислав Розенблат в прямому ефірі каналу «112 Україна» 3 травня.

За словами народного обранця, наразі конфлікт з блокуванням бази «Правого Сектору» українськими десантниками на Дніпропетровщині повністю вичерпано, а переговори по включенню ДУКу в склад ЗСУ завершені. Залишилося виконати домовленості на практиці.

«Для мене принципово важливо, щоб ці хлопці отримали все необхідне для комфортного служіння у рядах ЗСУ», – зазначив нардеп.

Борислав Розенблат не бачить ніяких перепон щодо закріплення цих домовленостей у законодавчій площині. Зокрема, Верховна Рада зробила перший крок, ухваливши закон про визнання добровольців учасниками бойових дій:

«Ми значно розширили коло осіб, яким надається статус учасника бойових дій та інваліда війни. ВР вже ухвалила закон, за яким добровольці, які брали участь у АТО, можуть отримати статус учасника бойових дій. Зараз готується законопроект про резервну армію, щоб добровольчі утворення могли мати свій формат в системі оборони України. Я думаю, проблем з тим, щоб депутати за нього проголосували, не буде».

Народний депутат переконаний, щоб перемогти агресора, добровольців і військових потрібно урівняти в правах і підпорядковуватися вони мають єдиному центру:

«Незалежно від того, хто керує Генштабом, армія повинна мати єдине керівництво. Всі батальйони – добровольчі чи не добровольчі, повинні мати рівні права і бути підпорядкованими єдиному центру. Якщо кожен буди грати свою гру, ми ніколи не побудуємо ні лінії оборони, ні лінії наступу. Що стосується недовіри до керівного складу ЗСУ, скажу наступне: не слід плутати «нас зливають» з банальною некомпетентністю. Були помилки, так. Жахливо, що коштують ці помилки життів наших воїнів. Але командирами не народжуються,ними стають. Незалежна Україна ніколи не воювала, на відміну від нашого ворога. Ми вчимося, готуємося і обов’язково переможемо».