Житомирські даішники прийматимуть штрафи банківськими картками. Фото

Понад три десятка спеціальних мобільних терміналів встановлено на службових автомобілях Державтоінспекції області та трьох стаціонарних постах УДАІ. 

Тепер водії матимуть змогу сплатити штраф за порушення Правил дорожнього руху безпосередньо на місці його фіксації.

Про це повідомляють в УМВС.

Така система у роботі Державтоінспекції дозволить максимально спростити виконання адміністративного покарання, уникнувши при цьому впливу людського фактору або будь-яких інших негативних проявів, вважають в УМВС.

“Нині кожен патрульний автомобіль, на якому інспектори заступають на чергування, оснащений відповідним мобільним терміналом, – прокоментував начальник УДАІ УМВС Володимир Гриб. – Тож учасники дорожнього руху можуть за бажання використовувати наявну можливість.”

Фахівці банківської справи інформують, що встановлене обладнання дозволяє приймати до оплати усі типи банківських карток, у тому числі міжнародні. Така система значно прискорює проведення операції оплати, тож в автолюбителів не буде необхідності шукати банк, обмінювати валюту і т.д.

В УДАІ також пояснюють, що скористатися нововведенням можливо тільки при накладанні штрафних санкцій за порушення Правил дорожнього руху у межах компетенції Державтоінспекції.

“У разі допущення грубих порушень, де, наприклад, адміністративна відповідальність передбачає вилучення посвідчення водія, інспектор УДАІ повинен оформити відповідні матеріали, а їх розгляд проводиться у судовому порядку. І лише за рішенням суду визначається відповідне покарання”, – зазначив Володимир Гриб.