Житомирський Музей Комсонавтики 16 травня всю ніч не спав

Оркестр народних інструментів викладачів Житомирської музичної школи №2 імені Святослава Ріхтера під керівництвом Олександра Губанова та творчі ансамблі викладачів школи 16 травня 2015 року виступили з програмою під час проведення культурно-мистецької акції «Ніч Музеїв» у Житомирському Музеї космонавтики ім. С.П. Корольова.

Житомирський концерт вже декілька років як долучився до Європейської мистецької акції, яка дозволяє відвідувачам переглянути музейні експозиції та взяти участь у різних мистецьких заходах вночі.

В програмі оркестру народних інструментів викладачів музичної школи №2 імені Святослава Ріхтера звучали твори П. Дезмонта, В. Єрзунова, В.Новікова, АстораП’яццолла, Є. Дербенка, Лукаса Барріоса та ін.

Відвідувачі Житомирського Музею космонавтики ім. С.П. Корольова долучилися та отримали естетичну насолоду від спілкування з класичною і сучасною музикою, з талановитими музикантами, тим більше, що в нічний час все виглядає трохи інакше, наповнюється таємним змістом, перетворюючи перегляд експозицій під звучання музики на захоплююче дійство.

Під час заходу відкрили виставку екзаменаційних творчих робіт випускників відділу «Образотворче мистецтво» музичної школи №2 імені Святослава Ріхтера класів викладачів Наталії Штарової та Наталії Павліченко. 

Колекція учнівських робіт виконана в техніці акварелі, змішаній, в техніці пастелі, тощо. Виставка триває до 10 червня 2015р.

Музеї нашої країни долучилися до Європейської мистецької акції у 2008 році і більшість музеїв України в ці дні безкоштовно відкривають двері для відвідувачів вночі. 

Майже 2000 музеїв один раз на рік не сплять, працюючи для всіх, кому цікаво побачити незвичайний музей у незвичний час. Мета міжнародної акції – показати можливості музеїв, їх ресурс, потенціал та залучити до музеїв молодь. Вперше «Ніч у музеї» була проведена в Берліні в 1997 році, а через чотирі роки в акції брало участь майже 40 країн Європи та Америки підвищуючи інформованість людей про роль музеїв у розвитку суспільства.

Директор музичної школи №2 імені Святослава Ріхтера Людмила Кочевенко