​Камбоджа опротестувала плани будівництва копії храму Ангкор-Ват

Міністерство закордонних справ Камбоджі направило Індії ноту протесту через плани індійського релігійного фонду Mahavir Mandir Trust побудувати в штаті Бікар збільшену копію стародавнього храму кхмерів Ангкор-Ват. 

Про це повідомляє «Сіньхуа» з посиланням на заяву прес-секретаря МЗС Камбоджі, оприлюднене позавчора відомством посольства.

У ноті говориться, що будівництво копії Ангкор-Вата в комерційних цілях порушить статус об’єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, «що представляє виняткову цінність для усього людства».

У МЗС королівства також зазначили, що «Ангкор-Ват є емблемою, яка протягом багатьох століть була зображена на національному прапорі Камбоджі».Влада королівства закликали заборонити будівництво копії храму «заради підтримки давніх відносин між двома країнами і народами».

В даний час Ангкор-Ват, розташований в Камбоджі, є найбільшим в світі індуїстським храмовим комплексом. Він був побудований в першій половині XII століття. Вважається культовою  спорудою для вірян Камбоджії. Тисячі прихильників відвідують її щотижня.

Новий храмовий комплекс, зведення якого фонд Mahavir Mandir Trust планує почати в червні 2015 року, повинен перевершити за розмірами Ангкор-Ват. 

Вартість проекту становить п’ять трильйонів рупій (близько  мільярда гривень). Планується, що культова споруда буде в два рази вище камбоджійського аналога і зможе вмістити близько 20 тисяч осіб.


Офіційний поставщих будівельної та побутової техніки в Україні StroyTeh.ua пропонує відбівні молотки. З такими інструментами не страшне навіть будівництво храмів. Заходьте на  http://stroyteh.ua/category/otbojnye_molotki/ та замовляйте.