Між свободою слова та інформаційною безпекою межі не буде – міністр Стець у Житомирі

Наступного тижня Міністерство інформаційної політики України планує презентувати у Києві нову концепцію інформаційної безпеки України. Про це 7 червня 2015 року повідомив міністр інформаційної політики Юрій Стець, перебуваючи в Житомирі під час акції “Теплі долоні” на підтримку військових 95-ої бригади, які перебувають в зоні АТО, передає УНІАН.

За словами міністра, проект закону планують оприлюднити на прес-конференції у Києві 9 червня, а потім представити його у регіонах.

“Наприкінці травня його презентували, 9 червня буде прес-конференція, і ми його там оприлюднимо і поїдемо представляти по регіонах України”, – сказав Стець.

Відповідаючи на запитання “Що важливіше в умовах війни: свобода слова чи інформаційна безпека?”, міністр зазначив, що у зазначеному проекті закону не буде проведено цієї межі між свободою слова та інформайіцною безпекою.

“Це – різні речі ( свобода слова та інформаційна безпека країни-ред.). В тому є ключова функція створеної при Міністерстві інформаційної політики експертної ради, до якої увійшли відомі журналісти та експерти. Саме в тому є велике напрацювання проекту закону, де не буде перейдено цієї межі між свободою слова та інформайіцною безпекою”,- підкреслив Стець.

На його думку, держава має підтримувати та розвивати інформаційний простір України. Щодо того, наскільки цей документ щось змінить в інформаційному просторі України, міністр зазначив, що “держава має підтримувати та розвивати інформаційний простір, не можна, щоб інформаційна безпека і розвиток інформаційного простору – це були якісь хаотичні рухи, які у нас постійно відбуваються”.

Міністр додав також, що концепція інформаційної безпеки України покликана, серед іншого, підтримати фінансово певні інформаційні проекти, які стосуються історії держави.

Окрім цього, разом з дітьми Стець залишив знак долонь на виробах для солдат, які повезуть в АТО.

Нагадаємо, що до свого призначення на займану посаду Стець працював народним депутатом, а ще раніше – генеральним продюсером “5 каналу” Петра Порошенко.

У березні він висловив свої сподівання на те, що очолюване ним міністерство до кінця поточного 2015 року виконає усі поставлені перед ним завдання й буде ліквідовано.

Фото з з фейсбуку міністерства