Найдешевший “дизель” продають на Житомирщині

29 травня по 5 червня роздрібні ціни на бензин і дизпаливо не змінилися, повідомляє Сергій Сапегін, директор НТЦ “Психея”, передає “Сегодня”.

Дизельне паливо за тиждень подешевшало, але мало відчутно, на 0,1% (2 коп./л) – до 20,59 грн за літр. Найнижча ціна на нього була в Житомирській області – 18,05 грн.

Ціна літра бензину А-92-Євро залишилася на рівні 19,84 грн, А-95-Євро – в середньому 20,56 грн. Найнижча ціна за літр “другого” – 17,60 грн – була зафіксована в Харківській області; найдешевше, за 18,60 грн, літр “п’ятого” можна було купити в Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Київській, Кіровоградській, Хмельницькій областях та Києві. 

На 0,6% (5 коп./л) за минулий тиждень подорожчав зріджений нафтовий газ – в середньому до 8,44 грн за літр. Найдешевше, за 7,55 грн, його можна було купити на заправках Чернігівської області.

За прогнозом експерта, істотно ціни мінятися не будуть – через відносну стабільність гривні, значну пропозицію всіх видів нафтопродуктів в опті, низьку щільність палива через високі температури повітря і, як наслідок, зниження собівартості одного літра.

Обмежувати подальше зниження цін буде зростання витрат на логістику у продавців палива через введення заборони на пересування бензовозів загальною масою від 24 т при температурі повітря вище 28 ° С і доручення президента посилити контроль якості та безпеки моторного палива.