​«Самопоміч» відкрила ще одну громадську приймальню у Житомирі

У Житомирі відкрили чергову приймальню громадського об’єднання «Самопоміч». На захід завітали батьки разом з дітьми. 

Тепер жителям Крошні та Богунії не потрібно їхати в центр міста за безкоштовною консультацією юриста, адже тепер це можна зробити за адресою: вул. Народицька, 15. Ця багатоповерхівка підпорядковується об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку “Молочник”, яке було створене у 1995 році.

Голова ГО «Самопоміч» в Житомирі Наталія Чиж розповідає, що центр було відкрито за підтримки жителів будинку. І додає, що навесні волонтери “Самопомочі” спільно з мешканцями висадили на подвір’ї дерева, а їхня самоорганізація просто вражає: самі наводять лад на прибудинковій території, створюють домашній затишок, тут відремонтований дах, справні усі каналізаційні мережі.

«Ми відкрили нову приймальню, вона у нас уже четверта. Мені дуже приємно, що це зробили спільно, разом з мешканцями будинку. Щодня у приймальні безкоштовно консультуватимуть юристи, надаватимуть первинну юридичну допомогу, допомагатимуть в оформленні житлових субсидій. Жителі цього будинку живуть за принципом «ВІЗЬМИ І ЗРОБИ» – це одне з головних гасел діяльності «Самопомочі». Наше об’єднання має на меті влаштувати такі приймальні в кожному мікрорайоні, бо покликання «Самопомочі» – допомагати людям», – каже Наталія Чиж.

Рішення про впорядкування приймальні ГО «Самопоміч» було прийняте саме на зборах ОСББ “Молочник”, про що повідомила голова правління цього ОСББ Лариса Жигадло.

“Ми живемо у віддаленому районі від центру, тому коли виникла ініціатива щодо виділення приміщення, мешканці схвально поставилися до цієї ідеї. Їхати до центру міста не завжди є час, тепер поспілкуватися з юристом чи іншими фахівцями можна буде фактично вдома», – розповідає Лариса Жигадло.

У зв’язку із відкриттям приймальні для місцевої малечі волонтери ГО “Самопоміч” організовали театралізоване дійство, яке відтепер відбуватиметься щотижня навпроти вивіски ГО “Самопоміч”. Мешканка будинку Ірина Джур каже, що подібних заходів дуже бракує, а віднині для тутешніх дітей будуть повноцінні яскраві канікули.

У центрі Житомира, на вул. Велика Бердичівська, 9, діє основна приймальня ГО “Самопоміч”. Довідки за номером телефону – (0412) 47-03-01.

Прес-служба ГО “Самопоміч” у Житомирі.