У Житомирі 24-річний хлопець прийшов за покупками з гранатою

Близько 3 ранку 11 червня між двома покупцями цілодобового торгівельного закладу раптово виник конфлікт. Суперечка продовжилась голосними погрозами та лайкою, повідомили в УМВС,

Відтак працівники магазину викликали міліцію. До місця прибув патрульний наряд, інспектори якого зупинили протиправні дії. Водночас в одного з опонентів, 24-річного місцевого жителя, було виявлено та вилучено гранату, попередньо РГД-5.

Усі обставини події з’ясовували прибулі працівники слідчо-оперативної групи Житомирського МВ УМВС та експерти-вибухотехніки. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Вилучене направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС.

Молодикові, який відмовився пояснювати походження та призначення вибухонебезпечного предмета, може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 7 років. Кілька місяців тому він уже затримувався працівниками патрульної служби за незаконне зберігання наркотичних засобів.