У Житомирі діти теплими долонями підготували подарунок-підтримку батькам на Схід

7 червня, у Житомирі за ініціативи Міністерства інформаційної політики відбулася патріотична акція у підтримку військових 95-ї аеромобільної бригади, які перебувають у зоні АТО.

Про це інформує прес-служба ОДА.

Акція «Теплі долоні» проходила за участі Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка, Міністра інформаційної політики Юрія Стеця, заступника міністра Артема Біденка, радника міністра Олександра Бригинця, заступника голови Житомирської ОДА Ярослава Лагути та першого заступника міського голови Сергія Сухомлина.

На території військової частини зібралося більше 20 дітей, батьки яких мобілізовані в зону проведення антитерористичної операції та зараз перебувають на сході України. На синіх футболках, привезених від МІП, діти жовтогарячими фарбами поставили відбитки своїх долонь, написали свої імена та теплі слова татам, а найменші – 6-місячні малята – за допомогою мам залишили відбитки своїх ніжок. Ці футболки вже на наступному тижні будуть передані батькам-військовослужбовцям у зону АТО.

Ініціатор акції Юрій Стець розповів, що така ідея у нього зародилася, коли, перебуваючи на сході разом з нашими військовими, йому передали футболку з відбитками рук його маленької доньки: «Для мене це було набагато важливіше, аніж пачка сигарок, хліб чи щось інше. Адже це те, що з’єднувало мене з моєю родиною. Я думаю, що для кожного батька цей теплий дотик його дитини значитиме більше, ніж всі матеріальні речі».

Міністр особисто провів майстер-клас з малювання на футболках та разом з Геннадієм Зубком, Артемом Біденком і Ярославом Лагутою допомагав дітям залишити для військових свої тепло та любов.

За словами Юрія Стеця, така акція продовжиться у різних містах України відразу після того, як 95-ою бригадою будуть отримані перші футболки.

«Дуже приємно, що така ініціатива розпочалася саме з Житомирщини, – зазначив Ярослав Лагута. – Часточка цього дитячого тепла, часточка Житомирщини будуть зігрівати душу наших бійців та сприятимуть там, на Сході України, нашій спільній перемозі».