У влади немає інстинкту самозбереження, – Кужель

Народний депутат України від “Батьківщини” Олександра Кужель під час зустрічі з журналістами у Житомирі висловилася проти запровадження з 1 липня 2015-го року РРО (касових апаратів) для платників єдиного податку ІІ та ІІІ груп.

“Ми цілком підтримуємо задекларовані урялом цілі щодо забезпечення прозорості формування бюджету та виведення з “тіні” малого та середнього бізнесу, а й зважаємо на те, що зараз, під час тотального падіння економіки, є неприпустимим покладати на підприємців додаткове навантаження у 70967 тисяч гривень на рік, які вони будуть змушені передати не до бюджету, як можна було б розраховувати, а на рахунки приватних фірм, успадкованих від Януковича з реєстрацією у офшорах”, – сказала Кужель.

З її слів, витрати бюджету з впровадження РРО складуть для платників єдиного податку 2 групи біля 37 мільярдів гривень, а для третьої – біля 4 мільярдів мільярдів.

“І підкреслюю, жодної копійки з цих 41 мільярдів не поступить до бюджету. У нинішньої влади, як і у попередньої, немає інстинкту самозбереження, вони як і їхні попередники, вважають, що все можна купити”, – сказала Олександра Кужель.