ЖОДТРК замовить у цифрового монополіста годин мовлення на півмільйона гривень

Житомирська обласна державна телерадіокомпанія замовить у київського цифрового монополіста ТОВ “Зеонбуд”  5 тис. 365,00 годин трансляції (мовлення) в цифровому форматі (стандарт DVB-T2 (MPEG-4).

Про це пише “Вісник державних закупівель”. 

Дата акцепту – 23 червня.

Послугу фірма має надати до 31 грудня 2015 року. Заплатить за них ЖОДТРК  – 543 тис. 850 грн. (з ПДВ). Одна година трансляції коштує 101, 37 грн.

Як пише “Телекритика”, 18 червня, Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив розпорядження Антимонопольного комітету України стосовно визнання монопольного (домінуючого) становища провайдера цифрового ефірного телебачення ТОВ “Зеонбуд”.

11 червня на засіданні Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в. о. генерального директора ТОВ “Зеонбуд” Ірина Аляб’єва заявила, що провайдер готовий переглянути свої тарифи.

Нагадаємо, за словами члена Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Олега Черниша,.перехід на цифрове ТБ відкладається  до 2017 року.  Хоча 17 червня вся країна мала забути про аналогове мовлення. При цьому, каже Черниш, Житомирщина в перших списках.

Як писав Репортер, на початку червня телерадіокомпанія замовила у РРТ 5 тис. 280,84 годин трансляції (мовлення) на суму 1 млн. 086 тис. 089 грн. (з ПДВ). Ціна вдвічі дорожча ніж у 2014 році, при тому, що ефірів вчетверо менше ніж в попередньому році.