Бійцям житомирської 95-ї бригади затримують грошову винагороду та не пускають у відпустку

В редакцію Репортера Житомира звернулись бійці 95- бригади, що проходять участь в АТО і дислокуються у Слов’янську, які твердять, що їм два тижні затримують без пояснень грошову виплату за участь в антитерористичній операції.

“Зарплатню дали, а от за участь в АТО два тижні не дають. І нічого не пояснюють. На “гарячій лінії” теж нічого. Напишіть про це, бо якось це не правильно. Нам теж потрібні кошти”, – зазначають воїни (імена просили не називати).

Окрім того, за їх словами, багатьох солдат не відпускають у заслужену відпустку. І теж – без пояснень.

Нагадаємо, за безпосередню участь в АТО військовослужбовцям виплачується винагорода у розмірі 100% від місячного грошового забезпечення, але не менше, як три тисячі гривень на місяць. Винагорода також виплачується під час перебування на стаціонарному лікуванні після поранень і травм, отриманих під час АТО. Також за виконання успішного бойового завдання, їм виплачується винагорода, яке підтверджується відповідними документами.

Як пояснив журналісту Репортер Житомира керівник прес-служби ВДВ  ЗС України полковник Руслан Лінник, грошове забезпечення військові отримують стабільно і вчасно до встановленого терміну, як правило, до 15 числа поточного місяця, а ось премії (грошова винагорода за участь в АТО), виплачується, як правило, через 2-3 тижні.

“Кошти вже надійшли і найближчим часом будуть передені на особисті рахунки військовослужбовців”, – сказав полковник.

Щодо відпусток, полковник зазначив, що “одні прийшли з відпустки, а інші – тільки після цього ідуть у відпустку”.