Для житомирських десантників харківчани передали 8 модернізованих танків. Відео

Харківський бронетанковий завод модернізував 8 танків Т-80 для бійців 95-ї механізованої бригади. Фахівці підприємства відновили корпуси та башти, а також оснастили танки динамічним захистом, повідомляє  “Радіо свобода“.

За словами керівника підприємства Віктора Козонака, як передає прес-служба Міноборони, згідно з умовами чинного контракту в липні завод повинен був поставити у війська чотири танки, однак завдяки роботі фахівців у дві зміни вдалося вдвічі перевиконати виробничий план.

“Фахівці підприємства відновили корпусу та башти, а також оснастили танки динамічним захистом”, – говорить Козонак.

“Це перша група бронетехніки типу Т-80, відремонтована на заводі. До цього ми направляли до армії лише різні модифікації танку Т-64. “Вісімдесятка” ж відрізняється швидкістю і мобільністю, а це саме ті характеристики, які підходять для воїнів-десантників. Зауважу, що увесь трудовий колектив із порозумінням ставиться до виконання оборонних контрактів. Адже від цього залежить мир і спокій в країні”, – зазначає він.

“Як зовні, так й усередині танки просто не відрізнити від нових. Наші екіпажі вже перевірили техніку в дії і зауважень на адресу цивільних ремонтників не поступило. Вважаю, що з такими броньованими «крилами» наші воїни-десантники будуть непереможними”, –  зауважив заступник командира танкового підрозділу капітан Віктор Чарлін.