Литвин образився на Машковського, що той ліквідував видання книги, де він був головним редактором

Володимр Литвин у статті для “Голосу України” скаржиться на чиновницьку байдужість щодо зупинки видання  книги “Реабілітовані історією”.

Нардеп, як головний редактор Головної редколегії науково-документальної серії книг, бідкається окремо на голову Житомирської ОДА Сергія Машковського, який ліквідував видання.

“Особлива ситуація склалася у Житомирській обласній редакційній колегії «Реабілітовані історією»… Почалося опрацювання справ на адміністративно висланих громадян в архівному підрозділі місцевого УМВС. Проте голова Житомирської обласної державної адміністрації С. Машковський підписав розпорядження  про ліквідацію науково-редакційної групи. У результаті неопрацьованими залишилися справи на 15 537 осіб адміністративно висланих громадян. Письмові звернення Головної редколегії до керівництва Житомирської облдержадміністрації, особисті розмови із С. Машковським продемонстрували його цілковиту зневагу до пам’яті репресованих громадян. “, – написав Литвин.

Підсумовуючи, Литвин зазначив, що не сподівається на зміни чиновницького сумління та при цьому вірить у краще майбутнє зі змінами. які ініціював Президент.

Як писав Репортер, розпорядженням за 30 квітння голова ОДА ліквідував редколегію книги. На Житомирщині їх видали – 6. Книги присвятили жертвам політичних репресій радянської доби в Україні.

При цьому, своїм розпорядженням за 27 квітня губернатор створив робочу групу щодо видання до 30-річчя Чорнобильської катастрофи обласної Книги Пам’яті “Чорнобильська трагедія”.

До речі, нагадаємо, що Литвин був одним з тих, хто проголосував за, так звані, “диктаторські закони” у січні 2014 року, що призвело до кривавого протистояння під час Революції гідності.