Щодо побиття журналіста та депутата на Житомирщині міліція відкрила справу по трьох статтях

Щодо побиття 10 липня в  Олевську  26-річного журналіста і місцевого депутата Олександра Ніколачука міліція відкрила справу по трьом статтям.

Про це повідомляє прес-служба УМВС.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження. Попередня кваліфікація події – ч.4 ст. 296 (Хуліганство),ч.1 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 1 ст.351 (Перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради) Кримінального кодексу України. Санкції статей передбачають відповідальність від штрафу до позбавлення волі до 7 років.

Нагадаємо, на Олександра увечері напали троє невідомих з арматурами. За попередніми висновками медиків у потерпілого закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забійна рана волосяної частини голови та перелом мізинця лівої руки.

Олександр неодноразово викривав у своїх статтях, так звану, бурштинову мафію. В соцмережах  користувачі пов’язують напад саме з цим.

Сьогодні у на своїй сторінці у фейсбук він написав, що почувається вже краще і наразі лікується.

“Головне, що живий. Рани залікую та повернуся до безкомпромісної боротьби. P.S. вчора троє невідомих здійснили організований напад. Внаслідок чого мені розбили в 2-х місцях голову. Також отримав перелом та сильні забої руки. На разі лікуюся. Більше інфо незабаром. Дякую всім за допомогу”, – написав Олександр Ніколайчук.