Влада може перекупити житомирський ресторан “Смоленск” вже у нових власників

Власники, що придбали ресторан “Смоленск” у Житомирі поки не знають, що з ним робити.

Про це в ефірі СК1 сказав перший заступник міського голови Сергій Сухомлин.

За його словами, ряд приватних осіб придбали його за 7 млн. грн. і зробили це, бо дешево продавався.

“Викупили декілька чоловік. Трохи більше ніж за 7 мільйонів гривень. Об’кт був в заставі у банка. Чому я про це знаю, тому що я спілкувався з цими людьми. Сума для бюджета не велика. Але напередодні запровадження програми “Електронне місто”, це приміщення можна було б розглянути під організацію єдиного центру по наданню адмінпослуг. Ми дізнавались суму, щоб  закласти в бюджет кошти для цього приміщення”, – сказав Сухомлин.

На питання, а чому місто відразу не викупило приміщення, адже тепер власник може продати його дорожче, Сухомлин відповіів: “Зараз поки питання про покупку не стоїть, бо власник не знає, що з ним робити. Думає відкрити розважальний центр чи щось інше. Ми бачимо, що там відбувається якийсь ремонт і поки на цьому все”.

Нагадаємо, у 2008 році депутати прийняли рішення звернутись до правохоронних оргнаів з приводу продажі “Смоленска” за заниженою ціною у 2007 році. Тоді його продали за ціною 2005 року – за 5 млн. грн. І як тоді твердили депутати,  бюджет міста поніс збиток у 15 мільйонів. 

Ухвалою Верховного Суду України (19 серпня 2008р) задоволено касаційне подання Генеральної прокуратури України та підтримано позицію прокуратури області за позовом АТЗТ “Агробудкомплект” до районного відділу Фонду держмайна України в Житомирській області. Судові рішення, які встановлювали занижену ціну продажу ресторану “Смоленськ”, скасовано, справа направлена на новий розгляд до господарського суду Житомирської області.

Але справа виявилась безперспективною. У 2011 році один із банків забрав “Смоленкс” за борги.