Через спеку врожайність картоплі на Житомирщині впала на 20%

Наслідки аномальної посухи в Україні негативно відбилися на врожайності картоплі в цьому році.

Найгарячіше літо за останні 15-20 років призвело до того, що врожай у Житомирській, Київській і Чернігівській областях скоротився на 20-30% в порівнянні з 2014 р

Про це в коментарі Національному агропорталу Latifundist.com повідомив представник компанії “Агріко” Микола Гордійчук.

“Ще однією актуальною проблемою для українських виробників стало подорожчання всіх складових, необхідних для технології вирощування картоплі. Починаючи з добрив і закінчуючи засобами захисту рослин та ПММ, в порівнянні з попереднім сезоном“, – зауважив експерт.

Також заважає розвитку відсутність поливу на господарствах. Без нього вкрай складно контролювати врожайність на посівних площах. За словами Гордійчука, лише 10 максимум 20% картоплі у вітчизняних аграріїв перебуває під поливом.

“Перспективи розвитку промислового виробництва картоплі в Україні сильно залежать від ринків збуту. Компанії називають дві головні проблеми галузі – відсутність експорту та відсутність переробки. Вхід великого виробника дозволить “підтягнути” і сировинну базу”, – резюмував Микола Гордійчук.