Коростенських протестувальників підтримали робітники-добровольці із зони АТО

Черговий день безстрокової акції біля Коростенської РДА пройшов безрезультатно. Вимоги активістів не виконані. Комуністи заблокували розгляд питання про політичну ситуацію в районі на засіданні президії райради, хоча і голова ради підтримав мітингарів та запропонував для засідання депутатську кімнату. 

Про це повідомляють її учасники. 

Нагадаємо, наметове містечко під РДА встановили після звільнення з посади заступника голови РДА Катерини Скляревської. З Коростеня місцеві люстратори планують на возах доїхати до Києва.

Координаційний комітет безстрокової акції збирає жителів міста Коростеня і району для участі в театралізованій виставі “Пересувна народна люстрація на замовлення” за маршрутом: “Коростень – Житомир – Київ” – на возах для забезпечення та продовження процесу боротьби з корупцією в органах виконавчої влади і органів місцевого самоврядування, з ціллю забезпечення демократичності проведення люстраційного процесу.

Протестувальників на цей раз підтримали робітники-добровольці, які зводили фортифікаційні споруди в зоні АТО. Учасники акції розповідають: “голова Коростенської райдержадміністрації Дмитрук С. В. відправив хлопців з Коростеня на будівництво фортифікаційних споруд (окопи, бункера, бліндажі, бійниці та інше) на схід України, давши особисті гарантії стосовно оплати праці одразу ж після приїзду. До цього часу, а це майже 2 місяці, ніхто так і не розрахувався. Хоча деякі працівники з інших регіонів Житомирської області, вже отримали кошти (наприклад, Олевська РДА розрахувалася з працівниками самостійно).” 

Коростенські робітники неодноразово приходили до голови РДА, але поки безрезультатно. Працювали у Луганській області у селищах Гірське, Тошківа, Іванівка (за 20 км від зони бойових дій). Іноді траплялося що обстріли з важкої артилерії досягали трьохкілометрової відстані від місць перебування. Один з працівників під час роботи на Луганщині мало не підірвався на розтяжці. 

Хлопці та їхні сім’ї обуренні відношенням до них збоку Коростенської РДА. Протестуючі завітали до секретаря голови Коростенської РДА з проханням викликати його до людей, для пояснення причин затримки виплат. На що їм відмовили і сказали – голова у відпустці, слухавку брати не буде. Приходьте коли буде на робочому місці, – повідомляють учасники мітингу.

«Роботу зробили і про них забули. Та як пояснити своїм дітям, що нема за що купити не тільки цукерок, але і хліба. Хочу наголосити, що вчора Арсеній Яценюк зазначив, що перед місцевими виборами може настати «період політичної турбулентності». Він звернувся до представників місцевої влади в таких умовах пам’ятати про політичну відповідальність перед державою: «Ми робимо свою роботу. На нас лягла відповідальність. Беріть цю відповідальність, не тікайте від неї. Караван повинен іти». Так що ж ми маємо: мало того що голова Коростенської РДА довів свою підлеглу до лікарняного ліжка та до гіпертонічного кризу, сам втік у незаплановану відпустку та ще і закриває очі на виступ Прем’єр Міністра України. За що боролись – на те і напоролись. Кріпимося та не падаймо духом. Можливо нас почують. Наказую всім патріотам готуватись до походу…» – наголосив координатор акції Віталій Юшкевич.